Forsiden
S√łgning
Næste anmeldelser

SilverStone Strider 750W Platinum


Riotoro Enigma 850WG2 Guld


SilverStone FS303 Hotswap Drevbay


Riotoro CR1080 ATX Kabinet


be quiet! Pure Base 500 Kabinet


Spil: Zombieland: Double Tap


evnbetter RGB Lys


Spil: The Outer World


be quiet! Shadow Wings 2 blæsere


Cherry MW 8 Advanced Mus


SilverStone PS14-E Kabinet


2017-03-22 08:00English version

Tobii Eye Tracker 4CJeg har glædet mig rigtig meget til denne anmeldelse, da jeg for det første tror jeg er den eneste danske side der har anmeldt produktet, og for det andet synes det er SUPER spændende.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Tobii Eye Tracking var til Copenhagen Games i 2016. MSI havde integreret Tobii i nogle af deres laptops, som vi fik lov at lege lidt med. Det var fedt, og udviklingen af eye tracking er blevet virkelig god.

Tobii har videreudviklet deres controller, så den nu ikke kun registrerer øjnene, men også hele hovedet. Så der er både eye tracking og head tracking indbygget i samme enhed.

Jeg vil i min anmeldelse her prøve på, at give jer læsere det bedste overblik over hvad I kan forvente af dette produkt. Læn jer godt tilbage og nyd showet.

 

Tobii Eyetracking Logo

 

Video introduktion.

Tobii har været så flink, at lave en hurtig introduktion til deres Tobii Eye Tracker 4C. De viser her hvad man får med i pakken, og hvordan man installerer enheden på skærm og laptop. 

 

 

De tekniske specifikationer.

Bemærk den maksimale skærmstørrelse, afstanden man kan være fra eye trackeren og ikke mindst, at man SKAL have 64 bit Windows.

  • Size 17 x 15 x 335 mm (0.66 x 0.6 x 13.1 in)
  • Max Screen Size 27 inches with 16:9 Aspect Ratio / 30 inches with 21:9 Aspect Ratio
  • Operating Distance 20 – 37″ / 50 – 95 cm
  • Tobii EyeChip Yes
  • Connectivity USB 2.0 (integrated cord, USB 2.0 BC 1.2)
  • USB Cable Length 80 cm
  • OS Compatibility Windows 7, 8.1 and 10 (64-bit only)
  • Frequency 90 Hz

 

Selvom de viste det i videoen, skal i ikke snydes af billeder af indpakningen.

Indpakningen er med lækker soft touch på ydersiden. Der er ikke så mange specifikationer, eller nogen visning af selve produktet på kassen.

Tobii har valgt at vedlægge et USB forlænger kabel på 1 meter, så man har kabel nok til at nå ned til sine USB porte.

Inde i kassen ligger der sikkerheds instruktioner og garanti beskrivelse.

 

Tobii Eyetracker 4C Packaging and Cable Security Pamflets

 

Når man åbner kassen, kommer man direkte ind til Tobii eye trackeren. Den ligger godt beskyttet i skumgummi. 

Nede under eye trackeren ligger der en lille brugervejledning sammen med 2 metal beslag. Disse klistres på skærmen, så sidder eye trackeren fast med magneter. Det er smart, da man så kan montere den når man skal bruge den.

Der er således beslag nok med til hjemmecomputeren og den bærbare. Det er lækkert der er tænkt på det.

 

Open box
Instructions

 

Lad os tage et nærmere kig på eye trackeren.

Selve eye trackeren har en blank front, med Tobii logo på venstre side.

Bag på eye trackeren er der en lille fordybning, som sjovt nok passer til de medfølgende metal beslag.

Kablet på selve eye trackeren er omkring 75 cm. langt, så man får små 2 meter kabel ved brug af den medfølgende forlænger. Det burde være nok til de fleste.

 

Eyetracker front
Eyetracker back

 

Monteringen af eye trackeren.

Jeg har nu monteret eye trackeren. Det hele gik som det skulle uden problemer. Metal beslaget monteres midt på skærmen. Når man så har monteret eye trackeren og startet op, kan man justere placeringen i softwaren efter nogle hvide markeringer på selve eye trackeren . Det er nemt og hurtigt at komme i gang.

Min skærm er en standard lige 27" skærm, jeg ved ikke hvordan eye trackeren vil opføre sig på en buet skærm. 

Som I kan se på billede 2, så er selve eye trackeren vinklet lidt op. På den måde kan den bedre se mit ansigt og mine øjne.

På det nederste billede kan man se kablet, som desværre kommer i vejen for mine knapper på skærmen. Hvis man som jeg leger med flere computere på samme skærm på samme tid, kan dette godt være lidt irriterende. Det kunne have været lækkert, hvis man eventuelt med stik kunne vælge hvor kablet skulle komme ud henne. 

 

Eyetracker mounted
Eyetracker from side
Eyetracker cable outlet

 

Så er det tid til video.

Jeg har valgt at lave et par videoer om hvordan man bruger eye trackeren. Den første video gennemgår lidt af indstillingerne og mulighederne i selve driveren til eye trackeren.

 

 

Så er der gennemgangen af brugen i Tom Clancy's The Division. Som man kan se, er der nogle forskellige muligheder, men man skal virkelig vænne sig til brugen af en eye tracker i spil.

 

 

 

Til sidst er der brugen af eye trackeren i Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands. Dette er et helt nyt spil, som understøtter samtlige funktioner i eye trackeren. Det er inklusiv head tracking, som er den nye feature i Tobii Eye tracker 4C.

 

 

Min bedømmelse.

Jeg synes at brugen af en eye tracker er super spændende, og jeg ville ønske Tobii havde gjort lidt mere ud af windows implementeringen. Det kunne være fedt, hvis Tobii implementerede fuld udnyttelse af eye trackeren i windows med et hav af forskellige funktioner man kunne slå fra og til. Bare det at kunne navigere rundt uden mus ville være en fordel.

Det kan godt være anstrengende at bruge en eye tracker i starten, fordi det ikke føles helt naturligt. Men efter noget tid begynder øjnene at slappe af, og man begynder virkelig at kunne forstå hvor fedt det er, når det er implementeret i spil. At have så godt som frit udsyn, og kunne bruge sine øjne til at navigere rundt med og sigte på mål med er super fedt.

Eye tracking er kommet langt efter min mening, og det er formodentligt kun fantasien der efterhånden sætter grænserne. Præcisionen i selve eye trackeren forbløffer mig, og jeg er imponeret over hvor præcis den er.

Med min anmeldelse her, håber jeg at påvise, at eye tracking sagtens kan bruges, og at det er i en god udvikling. 

Der er desværre ikke nogen butikker i Danmark der forhandler Tobii Eye Tracker, så prisen er lidt svær at estimere. På Tobii hjemmesiden kan man dog købe den, og her koster den 159EUR (Små 1200DKK) uden levering.

Jeg giver Tobii Eye Tracker 4C en flot Bronze stjerne. Det gør jeg fordi jeg synes der mangler lidt mere implementering af funktioner i windows, og fordi kablet kommer i vejen for mine knapper på skærmen. Skulle der have været plads til en guld eller sølv stjerne, skulle disse ting have været gjort anderledes, og prisen skulle måske have været en smule lavere.

Men der er ingen tvivl om, at produktet er på rette vej, og det er meget meget spændende i disse VR dage.

 

 Bronze Rating

 

Læs mere om Tobii Eye Tracker 4C her.

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III K√łler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus


HwT: Logitech G915 Lightspeed


HwT: Corsair K70 MK.2 SE Rapidfire


Tweak: Cougar Surpassion Gaming Mus


Tweak: Cougar Neon Musemåtte