Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


Mi Roborock S5 Max Støvsuger Robot


SilverStone CPL02-E+LS04 ARGB Lys


Google Nest Mini 2. Gen


Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset


ROCCAT Kone Pure Ultra Gaming Mus


Sandberg: 3in1 USB3.0 Hub m. Bungee


2017-02-27 14:55English version

be quiet! Dark Base Pro 900 KabinetJeg er stor fan af be quiet!, og har glædet mig rigtig meget til at begynde reviews af deres produkter.

Vi starter en mindre serie med be quiet! produkter med deres Dark Base Pro 900 kabinet. Læs her, hvad det tilbyder af funktioner og hvad det kan.

 

be quiet! Logo

be quiet! er en tysk producent, der laver kabinetter, kølere strømforsyninger og andet tilbehør i højeste kvalitet. De sætter primært kvalitet frem for kvantitet, hvilket man godt kan ser i deres produkt linje. Den er stilren og afdæmpet, og jeg tror faktisk ikke de har et RGB produkt endnu. Der skal en hvis vilje til, at modstå at ride på den bølge. Men det formår be quiet! med fuld overbevisning.

Som en lille forsmag synes jeg, at i skal se en video som be quiet! har lavet om netop dette kabinet. Dark Base Pro 900 er et stort full ATX kabinet med en masse tilpasnings muligheder.

 

 

De tekniske specifikationer:

Da dette kabinet har en meter lang specifikations liste har jeg valgt, at trække de primære ting frem. Hvis du vil se den fulde liste, har jeg lavet et PDF udskrift af den, som du kan hente her.

  • Bundkort: E­ATX, XL­ATX, ATX, M­ATX, Mini­ITX
  • Strømforsyning: ATX
  • Drevpladser: 2 x 5,25" / 7 x 3,5" / 15 x 2,5"
  • CPU køler: 185 mm høj
  • Blæser support front: 3 x 140 mm (2 x SilentWings 3 medfølger)
  • Blæser support bag: 1 x 140 mm (1 x SilentWings 3 medfølger)
  • Blæser support bund: 2 x 140/120 mm
  • Blæser support top: 3 x 140 / 4 x 120 / 1 x 180 mm
  • Størrelse: 577 x 243 x 585 mm
  • Vægt: 14.39 kg

 

Så skal vi se hvordan det er pakket ind:

Kassen man modtager er ganske nydelig og robust, med print på alle sider med specifikationer og illustrationer.

Inde i kassen ligger kabinettet godt beskyttet med flamingo på siderne og i en lækker stofpose. Det oser simpelthen af kvalitet. (Man kan trods stofposen, stadig få stød af statisk elektricitet når man pakker kabinettet ud) Bemærk det ekstra bundfilter der vedlagt.

 

Package front Package back Package inside

 

Tilbehør til kabinettet:

Når man har pakket kabinettet ud, og fundet indholdet frem inde i kabinettet, er dette hvad man finder.

En papkasse med beslag til pumpe, velkro strips og diverse skruer og gummitilbehør.

En lang papkasse med LED strips til lysstyringen. De er ikke fleksible eller magnetiske som vi har set hos andre leverandører, men lange printkort med dobbelt klæbende 3m tape.

 

Plastic bag with screws and accessories LED Strips

 

Så er det vist på tide at kigge på kabinettet: 

Som man kan se, er kabinettet utrolig stilrent. Det er med børstet aluminium på top og front, og resten er lavet i stål. Som man kan se, er det den orange udgave jeg har modtaget. Det er ret sprødt med de diskrete kanter i markant den markant orange farve.

Bag på kabinettet kan man se, der er plads til en blæser for oven, og ret meget plads nede ved strømforsyningen. Man kan rykke bundkortet op og ned som vist i videoen. Det skaber mere plads til vandkøling for oven eller blæsere for neden, alt efter hvad setup man regner med at bruge.

 

Case front Case back

 

Betjeningspanelet på toppen har USB 3.0 og USB 2.0 stik samt lyd ind/ud. Der er en stor power knap og en mindre reset knap samt en LED for drev aktivitet. Altsammen holdt i lækkert sort design, selv det indvendige i USB stikkene er sort. Det er gennemført.

På toppen af kabinettet er der mulighed for trådløs opladning af mobile enheder. be quiet! har simpelthen fulgt med på bølgen, og der er ingen tvivl om, at det bliver fremtiden med trådløs opladning.

Inde bag den støjdæmpede frontlåge finder vi en trinløs blæserstyring og en lille knap til styring af lyset. Man kan vælge imellem flere forskellige farver, hvilket jeg viser lidt senere.

Det kvikke øje vil bemærke, at selv frontlågen kan vendes i dette modulerbare kabinet.

Nederst kan man trække støvfilteret ud, det dækker hele bunden af kabinettet. Nemt at komme til at støvsuge, og man kan sætte det ekstra filter i i mellemtiden.

 

Front panel Front top
Front gate turnable Front dust filter

 

Glassiden er i røgfarvet hærdet glas. Det giver et afdæmpet look ind til hardwaren. Den anden side er i stål, med justerbart ventilationshul.

Glasset sidder ind over gummibøsninger, og man sætter det fast med fingerskruer. Nemt og ubesværet.

 

Glass side Steel side

 

Som man kan se, er glasse let røgfarvet. Samtlige paneler er dæmpet på bagsiden med skum, så der ikke opstår uønskede vibrationer og støj. Fingerskruerne på sidepanelet sidder fast, så man ikke mister dem. Det er generelt for de fleste fingerskruer i hele kabinettet.

 

Tinted glass Sidepanel thumbscrews

 

I sidepanelet er der et ventilationdæksel, som kan være åben eller lukket. På den måde, kan man trække luft ind på bagsiden af bundkortet og harddiskene. Der kan sidde 2 x 120 mm blæsere inde bag dækslet, hvis man virkelig vil have noget airflow deromme.

 

Closed sidevent Open sidevent

 

Når man tager glassiden af, kommer man ind til hele herligheden. Her er virkelig meget plads, men det er jo også et ret stort kabinet.

I venstre side er monteringen af strømforsyningen, og denne kan rykkes frem og tilbage, så man kan justere pladsen efter ens behov.

I højre side hænger alle drevskufferne, og alle diskene skal skrues fast. Der er gode muligheder for ventilation omkring diskene, sådan som det er lavet. Det er ret fedt.

Bemærk, der er ikke ngoet der kan monteres uden skruer. Det er vel også begrænset hvor meget man flytter rundt på tingene, når man først har bygget systemet færdigt.

 

Open front case
PSU mountingbracket HDD array cages

 

Ved et kig på bagsiden kan man se, at der er oceaner af plads. Alle drevskufferne sidder med fingerskruer, så de er nemme at tage ud. På bagpladen er der mulighed for montering af en enkelt 2,5" enhed. Så man kan lave et system helt uden drevskufferne i brug.

På bagpladen finder man også blæserstyringen, som samtidig fungerer som lysstyring. Der er mulighed for tilslutning af 4 PWM blæsere og 4 blæsere uden PWM. Man kan køre både automatisk og manuelt med blæserstyringen, så den kan altså kontrolleres med PWM signal fra bundkortet.

 

Back
Fan and Light controller

 

Samtlige paneler kan pilles af, så hele kabinettet kan splittes ad. Det er kun rammen der er nittet samme. Under kabinettet er der ikke nogen ventilation, da al luft i hele kabinettet trækkes ind fra siderne. Der er fire stor solide gummifødder, så kabinettet bliver hævet lidt fra underlaget.

Fjerner man bunddækslet, kan man montere et par blæsere i bunden. Det giver et godt airflow op i kabinettet, med kold luft fra bunden som tager den varme luft med op til toppen.

Fjerner man topdækslet kan man se, at der er rig mulighed for vandkøling. Man kan simpelthen montere stort set alle typer radiator i dette kabinet.

Tager man frontdækslet af, kommer man ind til blæserne, og man kan nemt og ubesværet montere optiske drev og skifte blæsere.

Bemærk, at alle dæksler kan afmonteres med fingrene (pånær bunddækslet som har et par skruer) og der er ingen ledninger i vejen når man skal have dækslerne af. Alt er monteret på kabinet rammen.

 

Bottom Bottom wo. panel
Top Front

 

Det var en grundig gennemgang af kabinettet, nu skal der monteres hardware.

det er ikke tit jeg synes monteringen af hardware går problemfrit, men det synes jeg virkelig det gjorde med dette kabinet. Der er umiddelbart tænkt over alt i dette kabinet, og jeg kunne uden besvær flytte bagpladen ned, så jeg kunne montere min radiator og give den rigtig god plads. Strømforsyningen blev også rykket lidt, men røg retur igen da det var det mest praktiske. Alt i alt er jeg super tilfreds med monteringen og mulighederne i kabinettet.

det eneste man kunne ønske, skulle lige være en afdækning af kablerne fra strømforsyningen. Det kunne have været prikken over i'et, hvis be quiet! havde fundet en smart løsning på det. Eventuelt med en eller anden form for gitter, så man ikke begrænsede airflowet fra bunden.

 

Front mounting

 

På bagsiden er der masser af plads til kabelføringen, og som man kan se, er udskæringen i bundpladen også stor, så eftermontering af CPU køler er helt problemfri. Jeg havde ingen problemer med monteringen bagpå 

 

Backside mounting

 

 

Test af lys:

I skal ikke snydes af nogle billeder af lyset i kabinettet, så det har jeg taget.

Dioderne i fronten er dejligt afdæmpede, og lyser i en fin orange farve.

De medfølgende LED strips giver også et fedt lys, og jeg har valgt at montere en i fronten og en i toppen. I kan se lyset fra dem herunder samt de forskellige farver man kan vælge imellem.

 

Front LED
Orange light Purple light
Red light Green light
Blue light  

 

Min mening:

Der er ingen tvivl om, at man har fat i noget af det bedste kvalitet man finder med dette kabinet. Jeg synes bestemt der er tænkt over tingene, og det er kun på meget få områder jeg kan pointere noget som helst.

At kabinettet er fuldt modulerbart, og man kan tilpasse det præcis efter ens behov er fedt. Med dette kabinet skal man ikke tænke over om hvilken side kabinettet skal stå på af en, og hvilke køleløsninger man nu vælger, om det er vand eller luft. Der er simpelthen plads til det hele.

Lyset er også ret lækkert og afdæmpet, og man kan slukke det, hvis man ikke gider have det tændt hele tiden. Og så er der blæserstyringen, som både kan køre manuelt og automatisk. det er også en lækker feature.

Det eneste ting jeg lige faldt over manglede i kabinettet var afdækning til strømforsyningen, for der er ikke nogen der gider kigge på kabler.

Prisen på kabinettet ligger omkring 1600 DKK i danske butikker, hvilket faktisk er en ganske fin pris for et kabinet i denne kvalitet og med de features som dette kabinet tilbyder.

Min vurdering falder samlet på en GULD rating, da jeg simpelthen ikke har haft et bedre kabinet imellem hænderne. Dette kabinet oser af kvalitet, og man fornemmer virkelig, at be quiet! har tænkt over tingene. Der er ikke skåret nogen genveje nogen steder.

 

Læs om be quiet! Dark Base Pro 900 her.

Gold rating

 

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus