Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


2020-03-27 00:00English version

Jabra Elite 85h HeadsetJabra er et kendt mærke inden for kvalitets headsets til kontor miljøet. Men de er knap så kendte i forbindelse med HiFi og Sports headset. Det er en skam, da de laver nogle af de bedste produkter der findes.

Jeg anmelder her deres nye Elite 85h Over-Ear bluetooth headset, og jeg er bestemt ikke skuffet.

 

Jabra Elite 85H

 

Jabra er en del af GN-gruppen, der blev grundlagt for 150 år siden. I dag er vi de eneste, der producerer headset/ speakerphones til fritid og professionelt brug samt høreapparater under samme tag. Vi udnytter derfor vores udvikling/ viden på lyd og arbejder med dedikeret fokus ̶ for at gøre lyden i dit liv bedre.

 

Vi starter lige med en lille introduktionsvideo.

 

 

De tekniske specifikationer.

De tekniske specifikationer på dette headset er MEGET lang. Jeg har fundet en liste her, som er til at overskue, hvis man vil have endnu flere kan man få det på hjemmesiden jeg linker til nederst i artiklen.
Som man kan se, har headsettet en imponerende batteri tid på op til hele 41 timer. Det er ret imponerende, så skal man ikke tænke specielt meget over opladning. Headsettet har hele 8 indbyggede mikrofoner, som jeg forklarer funktionen af lidt senere.
Opladning foregår ved hjælp af USB-c, og tager op til 2,5 timer for en fuld opladning. Højttalerne er 40mm enheder, hvilket også er ganske fint.

Lyd

 • Aktiv støjdæmpning (ANC): Digital Hybrid ANC anvender fire af enhedens otte mikrofoner
 • Passiv støjreduktion: Ja
 • Støjreduktion på udgående stemmesignal: Ja, avanceret opkaldsteknologi anvender seks af enhedens otte mikrofoner
 • Reduktion af vindstøj: Ja
 • Adgang til stemmeassistent: Ja, adgang med et klik
 • Lyd der tilpasser sig med SmartSound: Ja
 • Antal af mikrofoner: Otte mikrofoner
 • Understøttede lydformater: SBC, AAC

Pasform og komfort

 • Formfaktor: Over øret-hovedtelefoner
 • Automatisk detektion af øret: Ja, for automatisk afspilning og til at sætte lyd på pause, besvarelse af opkald og slukning af mikrofon

Batteri

 • Musik- og taletid: Op til 41 timer (med ANC deaktiveret) / Op til 36 timer (med ANC aktiveret)
 • Dvaletilstand: Ja
 • Standbytid: > 1 år (automatisk slukning efter 72 timer)
 • Opladningstid: 2,5 timer (med 500 mA USB-vægoplader)
 • Batteri efter 15 minutters opladning: Op til fem timer (med 500 mA USB-vægoplader)
 • Opladningsstik: USB-c

Tilslutninger

 • Forbindelse: Bluetooth, USB-c, 3,5mm jack-stik
 • Bluetooth-compliance: Bluetooth 5.0
 • Understøttede Bluetooth-profiler: HSP v1.2, HFP v1.7, A2DP v1.3, AVRCP v1.6, PBAP v1.1, SPP v1.2
 • Driftsområde: Op til 10 m.
 • Parrede enheder/: Op til 8.
 • Multi-Connect: To enheder kan være forbundet på én gang.
 • Automatisk pause af musik: Ja

Generelt

 • Tilbehør: Headset, USB-c-kabel, lydkabel, bæretaske, garanti og advarselshæfte
 • Pakkens dimensioner: 195 x 176 x 79 mm
 • Dimensioner for hovedenhed: 195 x 82 x 225 mm
 • Vægt (hovedtelefoner): 296 g
 • Driftstemperatur: -5° C til 45° C
 • Anvendte materialer (udvendige): Stof, kunstlæder (PU), PC/ABS, PC/ABS med metallisk maling, PBT, SUS med PVD (MIN-del), PC
 • USB-kablets længde: 30 cm
 • Lydkablets længde: 120 cm
 • Certificeringer: Bluetooth 5.0, CE, FCC, IC, RoHS, REACH
 • Garanti: To årige garanti mod vand og støv

 

Kassen og indholdet.

Man modtager Jabra Elite 85h i en fin kasse med flotte billeder og features samt specifikationer printet på ydersiden.

 

Jabra Elite 85H

 

Inde i kassen finder vi transportkassen med alt indholdet. Så headset og tilbehør er allerede godt beskyttet imod skader under transport. Der er en lille start guide som låg på kassen.

 

Jabra Elite 85H

 

Lad os se på produktet.

Vi hopper straks videre til, at kigge på selve produktet. Transportkassen er en nydelig hård kasse med læder udenpå.

 

Jabra Elite 85H

 

Åbner man kassen, ligger det hele hernede. Der er både headset, kabler og fly adapter. Så er man ret godt dækket ind til hele rejsen, og sikret god lyd selv på flyveturen.

 

Jabra Elite 85H

 

Lydkabel er 120 cm langt, og ladekablet er 30 cm langt. Det er nogle ret passende længder, da man kun skal bruge kablerne til enten mobil, eller fly. Der følger ikke nogen strømforsyning med, men dem har vi efterhånden også så rigeligt liggende af, så vi kan bruge en af dem på lager.

Fly adapteren er også super praktisk, da man ikke kan bruge trådløs i fly. Dog har mange fly muligheden for, at bruge almindelige headset ledninger efterhånden, men her er man dækket fuldt ind.

 

Jabra Elite 85H

 

Selve headsettet er et nydeligt og diskret headset med kunstlæder og stof på de store flader.

 

Jabra Elite 85H

 

På den højre ørekop finder vi mikrofonafbryder, lydstik, ladestik og dioden for lade og power status.

 

Jabra Elite 85H

 

Uden på ørekoppen finder vi 3 knapper. De to små prikker er volumen op/ned og trykker man på midten kan man pause musikken og svare opkald. Det viser jeg lidt mere om senere.

 

Jabra Elite 85H

 

Den venstre ørekop har også en knap, den skifter imellem hear-through, ANC og OFF (Aktiv støjreduktion)

 

Jabra Elite 85H

 

Selve hullet i ørepuderne er 6 x 3.5 cm, hvilket er lige i underkanten til mine ører. Jeg vil betegne dette headset som en mellemting imellem over- og on-ear typen. Hvis man har små ører, kan det godt være de kan være i hullerne, men det tror jeg de færreste kan, specielt voksne.

 

Jabra Elite 85H

 

Her er en forklaring af, hvilke knapper der gør hvad. Der er en del forskellige funktioner på de forskellige knapper, hvilket kun er fedt.

 

 

Sound+ appen.

Jabra har lavet en app til headsettet, hvor man kan få alle de informationer man kunne ønske sig om det.

My moments gør, at man kan indstille equalizer og styrken af gennemhøring af omgivelserne for hver scene.

Headsettet har 4 forskellige scener, som man kan skifte imellem, og hver scene har sine egne indstillinger. Man kan få Jabra SmartSound til, at skifte imellem scenerne automatisk, vurderet ud fra lyden i omgivelserne. Man kan få voice feedback på alt hvad headsettet foretager sig.

 

Jabra Elite 85h Jabra Elite 85h 

 

I headset menuen kan man få tekniske informationer om sit headset, om der er firmware opdateringer, og indstilling af den voice assistent man nu kunne tænke sig at bruge. Ja, headsettet er assistent kompatibel, så hvis du er vant til, at bruge Google Assistant, eller Alexa. Så har du muligheden for at bruge den med dette headset.

Discover er en slags news feed fra Jabra, hvor de kan give dig forskellige informationer, guider og nyheder.

 

Jabra Elite 85h Jabra Elite 85h

 

Så er der About menuen, hvor du kan få alle de informationer du har behov for, om headsettet, kontakt og garanti osv. Det er den lidt mere kedelige afdeling.

Der er selvfølgelig en god guide om alle knapper og funktioner i headsettet, som man lige kan kigge igennem for, at lære sit produkt godt at kende. 

 

Jabra Elite 85h Jabra Elite 85h

 

Testen.

Så er vi kommet til testen af headsettet, og jeg må indrømme jeg er ganske imponeret. Dette er dog også mit første ANC headset, så jeg har ikke så meget baggrundsviden om teknikken, og hvad den kan.

Når det så er sagt, så har jeg selvfølgelig set en del videoer om headsettet og teknikken, så jeg har en baseviden inden for denne teknik.

Først vil jeg gerne lige forklare lidt om lyden og komforten, inden jeg kommer for godt i gang med teknikken. For dette headset har virkelig alt at byde på, når det kommer til teknik.

Lyden:

Selve grundlyden i headsettet er rigtig god. Der er gode detaljer i lyden, og bunden i bassen er også rigtig god. Jeg kan bestemt godt lide den. Man kan finjustere med den indbyggede equalizer, som er i appen, og det giver selvfølgelig lige lidt ekstra, hvis man manglede noget. Jeg har i min test periode haft lidt mere dybde i bassen, da jeg godt kan lide tunge rytmer når jeg lytetr til musik, men dette headset kan sagtens anbefales til gaming også, da detaljerne er rigtig fine i lyden.

Komforten:

I starten synes jeg puden på hovedbøjlen var lidt hård, men jeg har vænnet mig til den, og komforten er generelt rigtig fin. Headsettet vejer ikke for meget, og trykker heller ikke for meget på ører, selvom jeg bruger briller. Ørerne har en tendens til at blive lidt varme, da headsettet er lukket helt tæt med ørepuderne, som er i læder.

Kvaliteten:

Byggekvaliteten af headsettet virker til, at være i top. Ørepuderne kan skiftes når de bliver slidte, og der er stof udenpå. Det giver også en eksklusiv fornemmelse, da man ikke ser stof særlig mange steder. Både bøjle og led virker robuste, og justeringen af headsettet er også dejligt stram, så det ikke rykker sig, og man skal justere hele tiden.

Det tekniske:

Dette headset kan huske op til 8 enheder, som det er parret med, hvilket er super smart. Så skal man ikke parre hele tiden, hvis man skifter imellem telefon og computer og tablet. Ikke nok med det, så kan headsettet bruges af to enheder på samme tid. Så du kan have det forbundet til din telefon, samtidig med du nyder musikken eller andet på din tablet eller computer. Det er ret snedigt. Jeg har prøvet det imellem smartphone og computer, og det fungerer ganske glimrende.

 

SmartSound teknikken:

SmartSound er en teknik der er indbygget i headsettet. Det skulle aktiv skifte de forskellige scener/miljøer alt efter hvilke lyde der er i dine omgivelser. Her er en lille video om det.

Jeg har selvfølgelig prøvet SmartSound funktionen, og jeg synes ikke helt den virker som den skal. For mig skiftede den hele tiden, og det resulterede i, at jeg hurtigt slog det fra igen. Det er langt nemmere, at lave de indstillinger man godt kan lide, og så bare skifte med knappen på siden af den venstre ørekop.

On-Ear funktionen:

Headsettet har on-ear detection, så headsettet ved om man har det på eller ej. Det er super handy, når man lytter til musik, for når headsettet finder ud af man har taget det af, så pauser det musikken. Det er snedigt.

 

ANC funktionen:

ANC funktionen er aktiv støjreduktion af larmen fra omgivelserne. Det gør, at man kan nyde musikken endnu mere, end hvis man ikke havde det. det fungerer faktisk rigtig godt, dog synes nogen det ikke er lige så godt som andre mærker. for mitvedkommende, har jeg brugt headsettet når jeg kørte frem og tilbage til arbejdet, og der skulle jeg ikke spille specielt højt for, at kunne nyde musikken. Det fungerer ganske fint efter min mening.

Jabra har givet headsettet en hear-through funktion. Det er første gang jeg oplever den slags i et headset, da jeg er vant til enten normale in-ear headsets, eller gaming headsets, som helst skal lukke al støj ude. Her tillader man faktisk, at lukke lyd ind, hvilket kan være rigtig smart ude i trafikken. Det virker fantastisk godt, man kan tydeligt fornemme de 6 mikrofoner, som optager lyden omkring headsettet. Der er faktisk ikke nogen særlig stor forskel imellem at have headsettet på, eller af, snår denne funktion er aktiveret. Det er sejt. Man kan vælge hvor tydeligt hear-through funktionen skal være.

 

Mikrofonen:

Så er der lyden fra mikrofonen, og hvordan den optager stemmen med og uden støj i baggrunden. Jeg har lavet en lille video, hvor jeg viser hvordan den støjreduktion af mikrofonen virker. Jeg er fint tilfreds, den optager da en del støj omkring en, men stemmen er ganske tydelig, så det kan man ikke klage over, når det nu ikke er en boom mikrofon.

 

Hvad er min vurdering af Jabra Elite 85h.

Jabra har i mine øjne lavet et super fedt headset. Lyden fejler bestemt ikke noget, og så er det spækket med features og funktioner. Nogle af dem virker bedre end andre, men de er der trods alt. Resten er nok et spørgsmål om optimering af algoritmer i headsettets firmware.

Jeg elsker, at man nemt og ubesværet kan skifte imellem ANC og Hear-Through på selve headsettet, og det, at man kan skifte imellem de forskellige scener ogaå. Det giver et hav af muligheder, og gør det problemfrit, at skifte imellem dem.

Lyden i headsettet er i mine ører helt perfekt. Jeg havde stort set ikke behov for at justere noget, og den smule jeg havde lyst til at justere var for egen præference. Grundlyden i højttalerne er rigtig god, både når det gælder dybde og når det gælder diskant og detaljer.

Prisen.

Headsettet koster normalt omkring 1900 DKK, men i skrivende stund kører Jabra tilbud på deres hjemmeside, hvor man kan købe det til 1500 DKK. Det er en fin pris, man får virkelig meget headset for pengene.

Min endelige vurdering.

Ligger man det hele sammen, så passer pris og kvalitet og funktioner perfekt sammen. Det er første headset jeg har prøvet, med de funktioner som dette headset har. Jeg er imponeret, og ville gerne give de penge for dette headset hvis jeg eventuelt var pendler, eller færdes meget omkring. Det får mig til at give dette headset en stor flot GULD vurdering.

Læs mere om Jabra Elite 85h her:
https://www.jabra.dk/bluetooth-headsets/jabra-elite-85h#/#100-99030000-60

Gold Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus