Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


2020-03-06 00:00English version

Riotoro CR100TG KabinetSå er Riotoro ude med nogle nye produkter, og vi skal i denne anmeldelse kigger på et af deres nye kabinetter med glas side og RGB lys i fronten. Det hedder CR100TG.

 

 

Riotoro er grundlagt i 2014 og bestræber sig på, at lave de bedste high-performance PC hardware dele og tilbehør. Når de udvikler ting, gør de deres bedste for, at levere de mest tilfredsstillende produkter til dem, som vil bygge deres egen computer.

 

Lad os kigge på indpakningen og indholdet.

Kassen man modtager er en standard brun papkasse med fine illustrationer af produktet uden på. Der er listet specifikationer og features op rundt på kassen.

 

Riotoro CR100TG Computer Casing

 

Inde i kassen finder vi kabinettet godt beskyttet med flamingo på siderne, og pakket godt ind i en plastikpose. Pas på, denne konfiguration kan godt give nogle gode stød i form af statisk elektricitet.

 

Riotoro CR100TG Computer Casing

 

Inde i kabinettet finder vi et par rammer beregnet til en blæser. Det kan ud for hullerne i toppen af kabinettet, hvis man vil montere en enkelt blæser der oppe. Der er også en pose med diverse skruer og afstands stykker til montering af bundkort.

 

Riotoro CR100TG Computer Casing

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan se, er det et midi tower kabinet. Det kan holde op til ATX bundkort, og grafikkort op til 340 mm i længden. Så dette kabinet burde være rigeligt fint til et standard gaming setup.

 

 • Details:
  - Type: Mid Tower
  - Color: Black
  - Case Material: Steel, ABS Plastic
  - Metal Thickness: 0.5 mm
  - With Power Supply: No
  - Motherboard Compatibility: ATX, Micro ATX, Mini-ITX
  - Side Panel Window: Yes, Tempered Glass
 • Expansion:
  - External 5.25" Drive Bays: 0
  - External 3.5" Drive Bays: 0
  - Internal 3.5" Drive Bays: 2
  - Internal 2.5" Drive Bays: 2
  - Expansion Slots: 7
 • External Ports:
  - Front Panel: 2x USB 3.0 / 1x Headphone / 1x Microphone
 • Cooling System:
  - Included Fans:
  - 1x 120.0 mm back
  - Fan Mounts:
  - Front: 3x 120.0 mm
  - Top: 2x 120.0 mm
  - Rear: 1x 120.0 mm
  - Water Cooling Mounts:
  - Front: up to 1x 120.0 mm or 2x 240.0 mm
 • Max Dimensions:
  - Max GPU Length: 340.0 mm (with front fans)
  - Max CPU Cooler Height: 150.0 mm
  - Max PSU Length: 180.0 mm
 • Dimensions (H x W x D)
  - 17.7 x 7.2 x 16.5 in / 448.7 x 182.5 x 420.2 mm

 

Lad os se på kabinettet.

Kabinettet er et nydeligt midi tower ATX kabinet. Det har en plastikfront, som ligner børstet aluminium, glas side og en blank stribe i midten af fronten, hvor der er RGB lys bagved. (Det viser jeg senere)

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Bag på kabinettet finder vi udgang til en standard 120 mm blæser (Der er monteret en fra fabrikken) og der er plads til 7 indstikskort fra bundkortet og en standard ATX strømforsyning.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Betjeningen sidder i fronten af toppen. Der er en power knap, en reset knap, lyd ud og ind samt et par USB 2.0 og en USB 3.0 port. Udover det, er der en LED knap, som kan bruges til, at styre lyset i fronten med. Under reset knappen er et par dioder for henholdsvis drevaktivitet og power. (Dem viser jeg også senere)

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Støvfilteret på toppen er magnetisk, så det er nemt at fjerne og gøre rent. Der er desværre ikke et ekstra filter med, som blokkerer hullet for, at skabe et bedre og mere direkte airflow igennem kabinettet.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Ventilationshullerne i fronten er i siden. Der er ikke decideret støvfilter i dem, så hvis man har det lidt støvet, eller hvis computeren står på gulvet, kan den godt virke som en støvsuger når alle blæsere kører i kabinettet. Det er lidt en skam.

Bemærk bulen på sidepanelet, den nævner jeg i testsektionen i forbindelse med kabelføringen.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Under kabinettet finder vi nogle godt høje fødder, og der er et støvfilter til strømforsyningen, som desværre ikke kan kommes til udefra. Så man skal vende kabinettet, hvis man skal støvsuge/rense filteret. Bemærk fingerskruerne og slidserne, de er til at justere drev holderen inde i kabinettet.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Tager vi fronten af så kan man se, at der er plads til 3 blæsere. Man kan ikke se dem igennem fronten, så her er det lige meget med blæsere med lys i.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Glasset på siden er lækkert røgfarvet. Det er i en grå tone, så det ikke misfarver det lys man nu sætter i kabinettet. Det vil en brun tone for eksempel gøre lidt, hvor det med grå bare vil dæmpes lidt i styrken.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Så er siderne afmonteret. Som man kan se, er der ikke dæksel over strømforsyningen, så al kabelføring vil være synlig. Der er plads til strømforsyningen og et par 3.5" drev i bunden af kabinettet. Disse drevpladser kan ikke bruges til 2.5" drev. 2.5" drev skal monteres på bagpladen, som man kan se der er lavet huller til, og de skal monteres på bagsiden af pladen.

Der er lavet monterings mulighed til et 5.25" drev i toppen til trods for, at der  ikke er huller i fronten til disse. Lidt underligt, men jeg formoder det er for at kunne bruge det samme chassis med en anden front. 

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

På bagsiden finder vi blæseren, som er en Riotoro blæser. Denne blæser er standard DC styret, og ikke PWM.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Som man kan se, buer fronten ind imod kabinettet. Det giver faktisk ikke meget plads til airflow fra fronten. Jeg har spurgt Riotoro om det, og de forsikrer at der er airflow nok, og de har testet det.

I bunden kan man se drev rammen, som kan justeres frem og tilbage.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Bagsiden af bagpladen er ret standard. Der er nogle gode huller til kabelføring, og et godt hul til montering af køler.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Der er så godt som ingen afstand fra bagpladen til siden af kabinettet. Eller, hvis man kigger på billederne af kabinettet vil man se, at der er bule på kabinet siden. Den er man dybt afhængig af, og den skal man holde sig indenfor når man laver kabelføringen. Det burde dog ikke være et problem, så længe man lige tænker over det.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Tid til monteringen.

Jeg har monteret et ATX bundkort for, at se hvordan det ser ud når man bruger det maksimale tilladte hardware i kabinettet. Jeg har også monteret et 24cm langt grafikkort, og der er rigeligt plads til et der er større. Hullerne til kablerne ser ud til at passe ganske fint ud for stikkene, så det er ikke noget problem at lave en rimelig pæn kabelføring.

Bemærk, at drevholderen i bunden er skubbet helt frem imod fronten. Så det er det plads der er til kabler imellem drev og strømforsyning. Det er ikke meget, men det burde kunne lade sig gøre.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Man monterer indstikskortene udefra. Der er et plastikdæksel man lige vipper til side for, at komme til skruerne. Bemærk, at man brækker hullerne fri, så der er ikke ekstra dæksler med, hvis man får behov for at lukke et hul igen. Det er lidt ærgerligt.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

På bagsiden har jeg monteret et 2.5" drev, og som man kan se, er der ikke meget plads til stik. Det skal være lige stik med ledningerne lige på. Ellers kommer de aldrig til at være der.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Som man kan se, er der godt med plads til montering af bagplade til kølere. Så det burde ikke være noget problem, at montere vandkøling eller større kølere med store bagplader.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Lyset:

Dioderne for power og drevaktivitet er røde og blå. De lyser tilpas med styrke, så man sagtens kan se dem i dagslys.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

Riotoro CR100TG Computer Case

 

Så er der RGB lyset i fronten, som jeg har lavet en lille film af. Man kan vælge imellem flere forskellige effekter ved hjælp af den LED knap der er på kabinettet, eller man kan tilslutte lyset til bundkortet ved hjælp af det lille stik der er i kabinettet.

 

 

Hvad er min mening om Riotoro CR100TG.

Kabinettet er i bund og grund et glimrende begynderkabinet. Det er et kabinet til den, som gerne vil have lidt RGB lys, og eventuelt montere noget RGB lys inde i kabinettet.

Kvaliteten af stålet kan måske diskuteres lidt, det er ikke i den tykke ende, så kabinettet er meget let, og virker en smule skrøbeligt. Men det virker, og kan sagtens holde til det som det nu skal.

Der er flere ting jeg undrer mig lidt ved med hensyn til kabinettet, blandt andet følger der ikke et dæksel med til toppen, så man netop kan skabe airflow. Filteret til strømforsyningen kan ikke renses uden men tipper kabinettet. Det kan ikke tages af udefra.

Til gengæld elsker jeg løsningen med RGB lyset. Det er super smooth, og ser bare lækkert ud. Der er ikke skyggen af light spots fra dioder eller noget, det er helt glidende i overgange. Super lækkert.

Prisen:

Jeg har fået oplyst prisen fra leverandøren til 49,99EUR. Det giver en pris på omkring 370 DKK, hvilket bestemt er i den lave ende. Så er kabinettet igen værd at overveje, hvis det bliver prisen i danmark.

Den samlede vurdering.

Der er gode og dårlige ting ved dette kabinet. Kabinettet er først og fremmest ret billigt, når man tænker på man får ægte glas side, og sejt RGB lys, som har egen controller og som kan styres fra bundkortet. Af dårlige ting kan man nævne kvaliteten, og det manglende PSU cover

Det samlede indtryk af kabinettet får mig til at give det en flot GULD rating, da pris og funktioner hænger meget godt sammen. 

Læs mere om produktet her:

Der er desværre ikke et link tilgængeligt, det vil blive tilføjet når det kommer online.

 

Riotoro CR100TG Computer Case

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus