Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone ARM12 Monitor Arm


be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


2020-04-17 00:00English version

Amazfit Stratos 3 Fitness UrAmazifit, et selskab under Xiaomi paraplyen. De laver smarture og sportstrackere i bedste kvalitet og spækket med features. Vi skal i denne anmeldelse kigge på det nye Amazifit Stratos 3 

 

 

 

Indpakning og tilbehør.

Man modtager en fin lille kasse med flotte illustrationer og tekniske oplysninger printet udenpå.

 

Amazifit Stratos 3

 

Når man åbner kassen første gang, mødes man af det pæne ur direkte. Det er nyeligt præsenteret i kassen, så man får lyst til, at tage det i brug med det samme.

 

Amazifit Stratos 3

 

Inde i selve kassen finder vi en magnetisk lade dock, en brugervejledning og en garanti beskrivelse. Det er ikke meget tilbehør, men der er hvad man har behov for.

 

Amazifit Stratos 3

 

De tekniske specifikationer.

Uret har en diemeter på knap 5 centieter, hvilket gør det til et herre ur. Det er forholdsvis stort, men der kan også være mange informationer på skærmen på samme tid (Viser jeg i test sektionen) Udover det, er selv kassen lavet i plast, og rammen i stål. Glasset er lavet i glas for bedste beskyttelse imod ridser. Uret kan tåle at gå til 50 meters dybde i vand, og batteriet kan holde op til 14 dage på en opladning. (Ultra spare mode) Der er mulighed for Bluetooth og WiFi forbindelse, og så har uret et hav af indbyggede sensorer. Altsammen meget lovende.

 

 • Case Diameter: 48.6 mm
 • Case Thickness: 13.4 mm
 • Weight (without strap): Approx. 40.4 g
 • Body Material: 316L stainless steel and zirconia ceramic bezel, reinforced plastic bottom case, 316L stainless steel button and U-shaped frame
 • Strap Material: SiliconeStrap Length120 mm (long), 75 mm (short)Strap Width22 mm
 • Waterproof Rating: 5 ATM (up to 50 meters water depth)
 • Display: 1.34" full round MIP Transflective TFT Resolution 320 x 320
 • Touch Screen: Corning Gorilla 3 generation tempered glass + anti-fingerprint coating
 • Sensors:
  BioTracker™ PPG Bio-Tracking optical sensor
  6-axis acceleration sensor
  3-axis geomagnetic sensor
  Air pressure sensor
 • Connectivity: 
  Bluetooth 4.2 + BLE 5.0
  WiFi 2.4GHz 802.11 b/g/n
 • Multiple Positioning: Four Satellites Three Modes (GPS + GLONASS / GPS + Galileo / GPS + BEIDOU)
 • Battery: 300mAh lithium-ion polymer battery (typical value)
 • Charging Time: About 2.5 hours
 • Charging Method: USB Magnetic charging stand / 4-pins POGO pin
 • Battery LifeSmart mode: 7 days
  Factory default settings and heart rate always on.
  Per day: Receive 150 messages, lift the wrist to see the time 30 times, 30 minutes of outdoor sports, 5 minutes of other operations.
 • Ultra endurance mode: 14 days
  Factory default settings and heart rate always on.
  Per day: Receive 150 messages, lift the wrist to see the time 30 times, 30 minutes of outdoor sports, 5 minutes of other operations.
 • GPS continuous working time:
  Accurate Mode:35 hours (Access Heart Rate monitor, touch function, access notifications, always-on & low consumption LCD, raise wrist to update data 10 times per hour, GPS records once per second)
  Balanced Mode:45 hours (Access Heart Rate monitor, touch function, access notifications, always-on & low consumption LCD, raise wrist to update data 10 times per hour, GPS records once every 5 seconds)
  Power Saving Mode:70 hours (Turnoff heart rate monitor and touch function, turnoff notifications, always-on & low consumption LCD, raise wrist to update data 10 times per hour, GPS records once every minute)
  Note: The GPS can be adjusted in 3 sports modes: Trail Running, Outdoor Walking and Climbing, other sports modes can only use the Accurate GPS mode.
 • Operating: SystemAmazfit
 • OS Supported Devices: Android 5.0 or iOS 10.0 and above
 • Accessories: Magnetic charging stand, user manual Application

 

Et nærmere kig på uret.

Uret er et pænt klassisk sportsur med knapper på siden. Det har et fint design, uden at være alt for prangende. 

 

Amazifit Stratos 3

 

Stålskiven passer fint til resten, og remmen er lækker og kraftig, så man er sikker på den holder. Kassen har fået et carbon look, hvilket jeg ikke helt forstår, men det er nok fordi, det skal se lidt mere råt og holdbart ud end hvis det bare var glat plastik.

 

Amazifit Stratos 3

 

På siden af uret finder vi 4 knapper. De er fint designet, så man nemt navigerer menuerne, og på kransen er der tydeligt skrevet hvad knapperne bruges til. Så man skal ikke gætte sig frem, selv de første gange man tager fat i uret. Det er nemt og ligetil.

 

Amazifit Stratos 3

 

Under uret finder vi de forskellige sensorer, og lade/data forbindelsen. Uret er meget plant på undersigen i forhold til mit ældre Garmin, som sagtens kan lave et ret dybt hul ind i håndledet der hvor sensorerne sidder. Det giver en god komfort. Bemærk, at remmene nemt kanskiftes, da låsene er nemmet at komme til udefra.

 

Amazifit Stratos 3

 

Amzifit appen.

Amazifit appen er noget anderledes end Garmin Connect som de fleste kender, men det gør den bestemt ikke dårligere. Man skal bare lige lære den at kende.

Appen giver selvfølgelig mulighed for fuld tracking af, hvordan det går på den givne dag, og der er selvfølgelig også fuld historik på alle de samlede data.

Man har en masse ekstra muligheder i appen, som er afhængig af hvilket ur man har. Men i forbindelse med Stratos 3, kan man styre alt. Der er mulighed for, at sætte alarmer, mål for træning og vægttab og meget andet.

 

Amazifit Stratos 3 Amazifit Stratos 3

 

Selve opsætningen er nem og ligetil og jeg kan godt lide, at man kan styre sit ur fuldstændig fra appen. På den måde er det kun, hvis man vil starte en træning, eller styre sin musik, at man har behov for skærm eller knapperne.

Man kan også installere widgets på uret, så man kan bruge uret til meget mere end bare sports tracking. Det er super smart.

 

Amazifit Stratos 3 Amazifit Stratos 3

 

Hvordan er uret så i brug.

Til hverdag bruger jeg et Garmin Vivosmart HR+, som er et lille diskret sportsur.

Komforten:

Amazifit Stratos 3 er et super lækkert ud at bære. Man lægger stort set ikke mærke til, at man har det på, og det er ikke så højt, så man slår det ikke imod alting når man går rundt. Størrelsen gør også, at det er ret komfortabelt at have på, og remmen gør ligeledes, at uret ikke føles irriterende at bære.

Trackingen:

Man kan dele en fuld tracking rapport, som jeg har vist her. Uret tracker stortset  alt hvad man kunne ønske sig, når man har aktiveret en aktivitet. Der er fuld GPS understøttelse, så man tydeligt kan se hvor turen er gået hen og meget mere. Det man ikke får med Amazifit er alle sine data på en hjemmeside. Så altsammen foregår ved hjælp af appen. Så hvis man en dga skifter mærke eller noget, kan man ikke have alle sine data samlet på nettet, men man skal have appen installeret. Det er lidt en skam, og bestemt noget jeg savner.

 

Amazifit Stratos 3

 

Batteri levetiden:

Der er ingen tvivl om, at uret har en god batteri tid. Man kan have det kørende op til 14 dage på en enkelt opladning, hvis man aktiverer ultra spare tilstand. Det er virkelig imponerende, og hvis man ikke har behov for fuld tracking, og GPS, så er det en mulighed. Sammenlignet med mit Garmin ur, så er dette ur super nemt at lade op, da docken er magnetisk, og klikker på plads. Magneten er kraftig nok til, at man kan sætte uret til opladning i en stikkontakt, hængende i selve docken, hvilket er super lækkert, så man ikke SKAL finde en liggeplads til uret imens det lader op.

 

Amazifit Stratos 3

 

Betjeningen:

Betjeningen af uret foregår ved hjælp af knapperne på siden, eller ved hjælp af touch skærmen. Der er dog op/ned knapper, så man kan næsten betjene uret uden at skulle røre skærmen. Der er dog nogle få skærmbilleder, hvor man skal foretage et valg på selve skærmen, men det er også helt fint. Betjeningen foregår super nemt og er overskueligt.

 

Musikafspilleren.

En af de fede ting ved dette ur er, at du ikke skal have din telefon med på turen, når du træner og vil høre musik. Uret har nemlig 2 gigabyte hukommelse, hvilket er nok til omkring 400 MP3 numre. Så der er nok musik til en lang løbetur. Uret kan parrre med dit bluetooth headset direkte, så du kan roligt lade telefonen blive hjemme, når du er ude og dyrke sport.

 

Amazifit Stratos 3

 

Skærmen:

Uret har indtil videre mulighed for disse forskellige faces. Det ser super smart ud på billedet, men det bliver virkelig småt, når det hele presses ned på den lille skærm. Det skal man lige vænne sig til. Personligt synes jeg de forskellige faces er ret mørke i det, jeg savner nogle faces, som ligner et flot herre ur, og som måske har en lys urskive med mørk viser. De fleste faces er meget tekniske, hvilket måske ikke altid er en fordel. Nogle gange er diskretion og elegance vigtigt.

 

Amazifit Stratos 3

 

Lyset i skærmen er nok et af de største kiritikpunkter på dette ur. Generelt er skærmen lidt dunkel i det, når baggrundslyset ikke er tændt. Det er ofte lidt svært, at se hvad klokken er, som så betyder man tænder lyset. Når man tænder lyset får skærmen en kedelig blå farve, som er ud over det hele. Generelt havde en OLED skærm nok været at fortrække på en gadget som denne. Skærmen er dog det vigtigste på denne gadget, det er jo den man skal bruge til det hele, og det er den man er afhængig af på et ur.

 

Amazifit Stratos 3 Amazifit Stratos 3

 

Hvad er min bedømmelse af Amazifit Stratos 3.

Jeg har brugt uret dagligt i min testperiose, og faktisk været godt tilfreds med det. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke er sports fanatiker på nogen måde, men jeg synes det er lækker og motiverende, at jeg kan se hvor meget jeg har gået de forskellige dage.

Der er ingen tvivl om, at Amazifit Stratos 3 er en potent sports tracker, og den måler også alt hvad den kan komme i nærheden af med overbevisende præcision. Det gælder både målinger af kroppen, og bevægelser ved hjælp af GPS. Der er masser af træningsmuligheder, og man kan putte alle sine personlige data ind i uret helt ned til taljemål meget mere.

Uret er ret elegant i sin fremtræden, og kan umiddelbart sagtens bruges både til mødet, festen og når du er ude og dyrke sport. Dog mangler jeg personligt nogle flotte faces til uret, uden alle de tekniske detaljer. Det ville være fedt at have, når man for eksempel skulle til bryllup eller anden fin begivenhed, så uret mere kunne ligne et klassisk ur, end et jeg bruger når jeg er på rumrejse.

Så er der selve displayet, som jeg måske synes er urets akilleshæl. Selve skærmen er i sig selve ret mørk i det, og kan uden lys være ret svær at læse. De mørke urskiver gør det heller ikke nemmere. Når lyset så tændes i uret, så bliver urskiven helt blå af lyset, og alle farverne bliver forvrænget meget kraftigt. Det er en skam, da alt andet jo er lækkert og godt.

Prisen:

Uret koster lige under 2000 DKK i de danske butikker, hvilket er en ret høj pris. Hvis man sammenligner med andre mærker og urer, så kan man få rigtig mange ure i denne prisklasse, eller lavere, så konkurrencen er stor.

Min endelige vurdering.

Når jeg sammenligner med andre urer, med samme funktioner, og i samme eller billigere prisramme. Så lander jeg på en flot SØLV vurdering. Der er ingen tvivl om, at man får et lækkert ur, men personligt synes jeg, at lyset i uret er irriterende, og at displayet generelt er for dårligt. Jeg havde forventet et knivskarpt og farverigt display til den pris.

Læs mere om produktet her:
https://en.amazfit.com/stratos-3.html

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus