Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


2020-02-28 00:00English version

Mi Roborock S5 Max Støvsuger RobotXiaomi er lidt som Huawei, et kæmpe kinesisk firma, som gerne vil ud til hele verden. Hvis vi glemmer alle fordomme, og kigger på produkterne, så er de faktisk ikke helt ringe.

Det vil jeg også vise i denne ret omfattende anmeldelse af en Xiaomi Roborock S5 Max robotstøvsuger, som viser sig overlegen på flere områder. Læs videre for at lære denne nye techgigant at kende.

 

Xiaomi Logo

 

Det helt basale, nemlig kassen og indholdet.

Kassen man modtager sin støvsuger i er faktisk ret diskret. Den er hvid med tekst og billeder udenpå. Som man kan se, kan man købe denne støvsuger i enten hvid eller sort.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Inde i kassen er det hele pakket meget fint og sikkert ind i flere lag pap. Der er tænkt på det hele, og aller øverst finder vi en beskytter til gulvet. Denne støvsuger kan nemlig også mobbe gulvet, så der kan være fugtigt under den, det skåner denne beskytter gulvet for.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

I kassen finder vi også selve netledningen og brugervejledning til selve støvsugeren, og en vejledning i, hvordan man forbinder til støvsugeren med sin app til netværket.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Et videre kig på tilbehøret.

Af tilbehør finder vi en docking station, hvor støvsugeren kan lade op. Den forbindes direkte til en stikkontakt uden adapter. Bag det mørke glas skulle der være nogle infrarøde sendere, som gør, at støvsugeren kan finde den, og køre rigtigt på plads.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Under docken er der et par gode skridsikre fødder, og en dobbletklæbende pude, så man kan klistre beskytteren fast, eller klistre docken direkte til gulvet, så den står fast. Beskytteren har yderligere klister under, så den ligger sikkert imod gulvet.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

I kassen finder vi også mobben. Den sætter man under støvsugeren, når den skal mobbe gulvet.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

På mobben er der en klud i microfiber, som er sat fast på undersiden.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Kluden er selvfølgelig med velcro, og den fjernes nemt ved at hive den af velcroen, og glide den ud til siden. Man kan selvfølgelig købe ekstra, så man ikke skal vaske mobberne hele tiden.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

De tekniske specifikationer.

Her er specifikationerne sammenlignet med de andre lignende modeller, som har nogenlunde de samme funktioner.

Støvbeholderen er blevet lidt mindre, men vandbeholderen blevet større. Den har fået intelligent styring af vandet til mobben, så den nu kan bestemme hvor meget vand der tilføres hele tiden. Batteri og sugeevne er det samme, og man kan skifte selve børsten, som vi ser om lidt. Udover det, er der jo prikker ved samtlige funktioner.

 

Roborock S5 Max

 

Så er det vist tid til et kig på støvsugeren.

S5 Max ligner til forveksling de andre støvsugere fra Roborock. Den er rund med det lille tårn ovenpå. Det lille tårn er laser scanneren, som scanner rummet imens støvsugeren kører.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Åbner man støvsugeren, finder man støvbeholderen, eller 'posen' som nogen vil kalde den. Den fjernes nemt, og tømmes også nemt. 

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Selve beholderen har et filter, som også kan skiftes. Faktisk kan alle forbrugs ting skiftes i denne støvsuger, og købes som reservedel. Beholderen åbnes meget nemt ved filteret, så man kan tømme den Filteret kan tages ud, og støvsuges med en normal støvsuger. (Ja, man slipper ikke for den normale støvsuger, selvom man har en støvsugerrobot).

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

S5 Max fokuserer lidt mere på mobningen, da den har en større vandtank end de andre støvsugere. Denne kan tages ud, og fyldes og skylles. Man anbefales kun at bruge rent vand i tanken, og hvis det hele skal holde lidt længere, tænker jeg demineraliseret vand, da det indeholder mindre kalk. Der er nogle små åndehuller, som kan kalke til med tiden.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Når mobben er monteret går støvsugeren helt ned til gulvet bag til. Støvsugeren registrerer om man har sat mobben på, og aktiverer så selv mobbe funktionen. Støvsugeren kan sagtens køre rundt med vandtanken uden mobben, det er ikke noget problem. Og jeg har ikke set noget spild af vand, heller ikke ved dørtrin.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Der er selvfølgelig også en kant børste, som kan tage det langs kanterne, og lidt ind i hjørnerne. den er lavet af gummi i modsætning til tidligere modeller og konkurrenter, som typisk har en kant børste med hår. Det her fungerer også ganske glimrende. Jeg ved ikke om Roborock har fundet ud af, at hårene kan sætte sig fast under diverse lister, eller hvorfor de har skiftet til gummi.

Man kan også se støvsugerens 'øjne' som den bruger til at finde docken med, og se kante og diverse forhindringer med.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Tager vi et kig under støvsugeren, kan vi se selve hoved børsten. Ude langs kanten på fronten er der også sensorer, som kigger ned. Det er for, at undgå fald ud over kanter, som ned af trapper. Disse sensorer kan skabe lidt problemer i forbindelse med sorte/mørke gulve, da støvsugeren så tror der er hul ned, selvom der ikke er.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Støvsugeren har nogle kraftige hjul, som er med groft mønster. Det gør, at støvsugeren uden problemer suser over kanter og gulvtæpper. Det viser jeg lidt senere.

Børsten kan selvfølgelig tages af uden problemer, og skiftes når der er behov for det. Men det fortæller støvsugeren alt sammen, da den har helt styr på hvor meget hver enkelt del er blevet brugt, og hvornår det er tid til service.

Der skal ikke bruge værktøj til, at rense noget på støvsugeren, men det skal der dog ved udskiftning af nogle af reservedelene.

 

Xiaomi Roborock S5 Max

 

Appen Mi Home.

Man kan bruge to forskellige apps til støvsugeren, nemlig Roborock og Mi Home. Jeg har valgt at denne anmeldelse skal indeholde information om Mi Home appen, da det er en Smart Hjem app, som kan styre mange andre ting, og ikke kun støvsugeren.

Når først appen og støvsugeren er installeret, så kan man trykke på støvsugeren, og det første billede man møder er dette. Der kan man starte en rengøring, eller man kan sætte den til opladning. Hvis den eventuelt har været ude og køre, og der er sket noget, kan man sende den tilbage til docken.

Første billede man møder vil være dette billede, også uden tallene for oven, som er min sidste kørsel med støvsugeren. Appen vil være helt blank.

 

Xiaomi Roborock S5 Max Xiaomi Roborock S5 Max

 

Normalt gemmer appen og støvsugeren ikke kortet over huset, men laver et nyt kort hver gang den støvsuger. Det kan der være fordele og ulemper ved. Hvis man ikke har behov for, at inddele rum, og lave forskellige indstillinger for hvert rum, så kan man bare køre med standard opsætningen. Vil man derimod gerne være lidt mere teknisk, så skal man aktivere beta funktionen i appen.

Når først Beta funktionen er aktiveret, får man en masse ekstra ting man kan justere og finpudse. Nu begynder det at virke smart hjem agtigt.

 

Xiaomi Roborock S5 Max Xiaomi Roborock S5 Max

 

Man kan blandt andet opdele hele kortet i forskellige rum, hvor man kan navngive dem. Man kan give hvert rum en indstilling for, hvor meget støvsugeren skal suge, og hvor meget vand mobben skal have. Og så kan man redigere hvert rum med no-mobbing zoner, sætte usynlige vægge og flere andre ting. Man kan gøre hele oplevelsen meget bedre.

Det er stadig i BETA, hvilket man skal huske, så der kan være små fejl og mangler man opdager med tiden. Men de er faktisk kommet ret langt med appen.

 

Xiaomi Roborock S5 Max Xiaomi Roborock S5 Max

 

Støvsugeren har selvfølgelig en masse andre muligheder, som man kan benytte. Der er mulighed for, at sætte timer på, så man kan få rengjort hjemmet med faste intervaller eller på faste dage og tider. Der er mulighed for, at køre rundt med støvsugeren og lege med den, eller man kan pege på kortet, og bede den køre derhen hvor man nu vil have den til.

Der er også mulighed for, at se hvornår det er tid til at skifte og købe reservedele hjem. På den måde kan man hele tiden sørge for, at ens støvsuger er opdateret og klar til at gøre arbejdet ordentligt. Intervallerne virker bestemt heller ikke urimelige.

 

 

Xiaomi Roborock S5 Max Xiaomi Roborock S5 Max

 

Skal vi køre en tur med støvsugeren.

Jeg har selvfølgelig testet støvsugeren en masse over den sidste lange uges tid, og den har kørt hjemmetyndt.

Den første gang man kører med støvsugeren, skal den kortlægge hjemmet. Den støvsuger selvfølgelig samtidig, og langsomt kommer ens hjem til syne. Man finder ud af hvor den kan komme til, og hvad der er i vejen. Nogle gange skal man måske sætte en virtuel væg op, så den ikke kører over høje trin, eller ud hvor der er lidt langt ned. Vi har blandt andet to trin til bryggers og badeværelse, som er for høje til, at den kan komme tilbage hvis den først kommer derud. Så jeg sætter en væg der, men som man kan se, har den kigget igennem døren, og er allerede begyndt at kortlægge de to rum.

Den første gang støvsugeren kører, er det lidt rodet det den laver, ikke tilfældigt, men rodet. Næste gang man kører støvsugeren, og den kender ens rum. Så er det ganske fint og struktureret som man kan se på billedet til højre. Der er nemlig fuld tracking på hvor den kører, og det tegner den op hver gang den støvsuger. Den gemmer også hver støvsugning, så man ved præcis hvor den har været henne.

 

Xiaomi Roborock S5 Max Xiaomi Roborock S5 Max

 

Mange spørger i forbindelse med dørtrin, og vi har dørtrin der er omkring 3 cm i højden. De er alle delt op i 2 trin, og den kravler over dem uden problemer, så længe mobben ikke er monteret. Når mobben er monteret, kæmper den lidt mere med at komme over, men jeg har ikke oplevet det ikke er lykkedes endnu.

Jeg har været ude for, at den har hængt oven på dørtrinnet en enkelt gang eller to. Men forbløffende nok, så opdager den, at den hænger stille, og begynder så at vrikke fra side til side, indtil hjulene har fat igen. Hvordan den gør det ved jeg ikke lige, men det fungerer altså forbløffende godt.

 

 

Der er ingen tvivl om, at støvsugeren tager noget, vi har kat, og selvom jeg havde støvsuget et par dage i forvejen, fandt den alligevel en masse støv og hår på gulvet. Så jeg tænker det er rigtig godt for sådan en i eventuelt allergi hjem. Så lægger resten af støvet sig også imens man er ude af huset, så der er ro i luften når man kommer hjem.

 

Roborock S5 Max

 

Mobbe funktionen fungere faktisk også rigtig godt. Det kan ikke erstatte grundig rengøring, med mindre man ikke har møbler eller noget i rummene. Men det kan hjælpe med, at det ikke skal gøres så ofte. Jeg kørte en tur i gangen med den, og det ses tydeligt, at den tager noget. Hvis det skal være grundig rengøring med mobbe funktionen, så skal den køre over flere gange, og nok på højeste vandforbrug.

Apropos vandforbrug, så bliver overfladen kun fugtig når man kører med mobben, altså ikke decideret våd. Der bruges en del vand når den kører over større arealer, og vandtanken var da også tom efter at have mobbet og støvsuget hele hjemmet på omkring 60 kvadratmeter.

 

Roborock S5 Max Roborock S5 Max

 

Hvad er min vurdering af Roborock S5 Max.

Hvis man kigger forskellige test på YouTube, så har jeg været heldig i dette valg. Denne støvsuger er simpelthen så struktureret, at det ser helt professionelt ud. Jeg elsker man kan følge støvsugeren direkte på appen, og at den generelt har så mange funktioner.

Den banker ikke voldsomt ind i ting, men fornemmer den er tæt på ting, og så kører den lige hen og rører. Inden den ændrer retning, eller kører ned langs fodpanelet.

Støvsugeren er super effektiv, og kraftig. Den suger med hele 2000 Pa, hvilket er en del. Ikke som en almindelig støvsuger, men nok til, at den kan tage det løse støv, hår og grus der nu kommer på et gulv i løbet af nogle dage.

Så er der mobbe funktionen, som Roborock vist er nogle af de eneste der har. Det er super smart, og man kan på denne model selv styre hvor meget vand der skal bruges, og sågar gøre det rum for rum.

Prisen.

Roborock S5 Max er forholdsvis ny, og kan købes for små 4000 DKK i danmark. Priserne er ret ens og ligger ret meget op ad hinanden, når det kommer til denne model. Den er i den lidt dyre ende, men man får virkelig også kvalitet og funktionalitet for pengene.

Den samlede vurdering.

Til trods for, at det er en lidt dyr støvsuger, så kan den virkelig hjælpe folk i hverdagen. Den kan støvsuge gulvet så tit man nu har lyst, og gøre det når man ikke er hjemme. Så kan den mobbe gulvet hvor der nu er behov for det, så man lige får fjernet det værste snask der sidder fast på gulvet, og ikke mindst så får man fjernet det sidste mikrostøv maskinen måske ikke får suget op.

Jeg er meget positivt overrasket over denne støvsuger, og sammenligner man den med andre i samme prisklasse, og dyrer. Så kan jeg ikke give den andet end en flot GULD stjerne vurdering.

Læs mere om Roborock S5 Max her:
https://www.mistore.dk/smart-hjem/robotstovsugere/roborock-s5-max-hvid

GOLD Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus