Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

be quiet! Pure Rock 2 CPU Køler


Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Vis alle
2019-12-18 00:00English version

Roccat KAIN 120 AIMO MusSå er Roccat tilbage på bloggen med nogle nye seje produkter. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres Roccat Kain 120 AIMO gaming mus.

 

 

Hvis vi lige starter med en lille introduktionsvideo

Roccat har lavet en lille video til os. Så kan I få en lille forståelse for, hvad der er nyt ved denne mus. Der er lavet nyt design i forbindelse med knapperne, som skulle gøre dem bedre, og hurtigere at aktivere.

 

 

Så må vi hellere lige kigge på de tekniske specifikationer.

Roccat Kain 120 er bygget omkring deres 16000 DPI Owl-Eye sensor fra PixArt, som giver en utrolig høj præcision. Sammen med en ARM processor, indbygget hukommelse og Omron kontakter, har man en rigtig solid base for en god mus.

 • Optisk Owl-Eye-sensor fra ROCCAT® med 16000dpi
 • PixArt PMW3381
 • Justérbar løfteafstand
 • 50G acceleration
 • 400 ips maksimal hastighed
 • Museacceleration: nej
 • Angle snapping: on/off
 • 1000Hz signalfrekvens
 • ARM Cortex-M0 48MHz
 • 512kB indbygget hukommelse
 • 1.8m flettet USB-kabel
 • Inkl. Omron®-kontakter
 • ROCCAT® Easy-Shift[+]™-teknologi
 • ROCCAT® Swarm-softwarepakken
 • AIMO illumination - RGB Backlighting and LED lighting effects
 • Højde: 4.30 cm
 • Bredde: 6.50 cm
 • Længde: 12.40 cm
 • Vægt: 89 g
 • Systemkrav: USB 2.0 Port, Internet connection for driver installation
  Operativsystem: Windows® 10, Windows® 7, Windows® 8

 

Hvad er der i kassen.

Selve kassen er pyntet med fine fotorealistiske illustrationer og tekniske specifikationer udenpå.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Inde i kassen finder vi selve musen, og noget reklamemateriale samt en brugervejledning. Det er den samme vejledning til både Kain 120 og 122.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Skal vi se nærmere på musen.

Hvis vi kigger på musen fra front eller toppen kan vi se, at det er en ganske nydelig standard ergonomisk FPS mus. På toppen har vi en dedikeret DPI knap, og så er der jo de to knapper til fingrene samt scroll hjulet.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Bag på musen finder vi et fint og tydeligt Roccat logo, som har sin egen lys zone. Overfladen på musen er gummi agtig, som det velkendte soft-touch materiale som vi kender så godt.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

På venstre side af musen finder vi et par gode og ret store tommelfinger knapper. De er placeret godt i forhold til tommelfingeren, når man bruger palm-grip, hvilket er det mest brugte greb blandt FPS spillere. 

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Under musen finder vi et par gode glidepuder som gør, at musen bevæger sig problemfrit over de fleste overflader. Sensoren har ikke så stort et hul som man ellers ville forvente, når man hører tallet 16000 DPI, men der skal åbenbart ikke mere til.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

For enden af kablet finder vi et fint USB stik, som har printet produktet navn på. Så er man ikke i tvivl om, hvilket stik man hiver ud af computeren. Kablet er et nogenlunde fleksibelt stofkabel, hvilket er ret lækkert. Det skal være så blødt som muligt. 

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Softwaren Roccat Swarm.

Roccat Swarm er en ret kompetent software, som giver mulighed for, at styre alle dine Roccat produkter fra samme sted.

På første fane kan man gemme alle de vinduer man bruger jævnligt. Så skal man ikke bladre igennem softwaren for, at finde de rette indstillinger man jævnligt justerer.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Fanen 'Indstillinger' gemmer på de grundliggende tekniske indstillinger som DPI indstillingerne og diverse standard Windows hastigheder som Scroll og dobbeltklik.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

På fanen 'Tildeling af knap' kan man give knapperne forskellige funktionerne. Mulighederne her er så godt som uendelige, og man kan tildele knapperne alt lige fra tastaturgenveje til avancerede makroer.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Fanen 'Oplysning' giver lidt sig selv. Det er her man bestemmer lyset i musen, og man kan styre det hele selv, eller lade AIMO systemet styre det for en. AIMO gør, at lyset bliver justeret efter hvordan du bruger din Roccat enhed. Der er to lys zoner på musen, nemlig logoet bagpå, og scroll hjulet i front. Lysstyrken er ret høj, så personligt kører jeg med lysstyrke på 25%, ellers bliver det for kraftigt til mig.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

På sidste fane 'Avancerede indstillinger' finder vi de tekniske indstillinger. Det er her man kan tilpasse musen til underlaget, sætte opdaterings frekvenser og flere andre dybe funktioner. Det gør, at man kan personalisere musen helt til ens eget behov.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Så er det vist tid til, at beskrive musen i brug.

Roccat Kain 120 er lavet til FPS spilleren, som vil have en god ergonomisk mus til at spille med.

Dagligt brug.

Jeg bruger jo en FPS mus til dagligt i forvejen, som også er beregnet til palm-grip. Så brugen af denne mus ligger ikke langt fra mig, og falder derfor helt naturligt. Alle knapper sidder som de skal på denne mus, og har en tilpas størrelse. Overfladen gør, at musen nemt kan løftes fra overfladen for, at korrigere musen.

Gaming.

Roccat har gjort en del for, at nydesigne musens knapper. det gør, at man får nogle meget præcise og hurtige klik, hvilket er rigtig vigtigt når man spiller. Specielt når man tænker på reaktionsevnen fra øje til hånd, så er det vigtigt der er kort klik afstand. Denne mus er rigtig god og hurtig til gaming.

Ergonomien.

Roccat Kain 120 AIMO har en god størrelse til en voksen hånd. Det gør, at hånden hviler godt på musen, og man derfor ikke anstrenger hverken hånd, fingre eller håndled når man bruger den. Igen gør overfladen også, at man nemt kan løfte musen og korrigere den på underlaget, som man ofte gør under FPS spil. Selv her anstrenger man ikke fingrene, da man ikke skal klemme voldsomt meget.

Kvaliteten.

Roccat laver generelt produkter i en god kvalitet, hvilket også gælder denne mus. Der er ikke noget der virker løst og skramlet, men alt virker fast og godt. Ledningen er en smule hård i det, hvilket desværre ikke er unormalt ved muse ledninger, men noget jeg ikke helt forstår. Man kan lave bløde ledninger til headsets, men ikke til mus?

Lyset.

Lyset i musen er delt op i 2 zoner, så man kan styre lyset i scroll hjulet og logoet uafhængigt af hinanden. Det gør, at man kan sætte sit eget personlige præg på musen.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Vil man bruge Roccat AIMO, styres lyset helt automatisk, alt efter hvordan man bruger musen, og de andre Roccat enheder i computeren. Lyset kan faktisk blive så kraftigt, at det næsten blænder, specielt om aftenen. Personligt var jeg nødt til at skrue meget ned for lysstyrken, så det blev behageligt at sidde ved musen.

 

Roccat Kain 120 AIMO

 

Hvad er min bedømmelse så.

Roccat Kain 120 AIMO er en super lækker FPS mus, som har den rette størrelse, og er bygget i en super lækker kvalitet.

Overfladen på musen er god, da man nemt har et godt greb om musen, og den ikke glider imellem fingrene. Det gør, at man nemt og ubesværet kan løfte musen fra underlaget for, at korrigere stillingen.

Knapperne i Roccat Kain 120 AIMO er blevet designet på ny, så de er helt uafhængige af selve kroppen på musen. Det gør, at de aktiveres nemmere og hurtigere, hvilket er godt til gaming.

Hvis man bruger flere produkter fra Roccat, er Roccat Swarm en super god software. Den dækker alle produkter, som skal bruge en driver, og så sørger den for, at dine produkter altid er opdateret med nyeste firmware.

Prisen.

Roccat Kain 120 AIMO koster omkring 500 DKK i skrivende stund. Det er en ganske fin pris for sådan en mus. Der er ingen tvivl om, at man har en mus i lang tid, når man køber denne.

Samlet vurdering.

Roccat Kain 120 AIMO er en super lækker og kompetent mus. Den er god at bruge, og bygget i rigtig god kvalitet. Roccat Swarm sørger for, at dine produkter og drivere altid er opdateret, så det skal man slet ikke tænke på mere. Prisen for musen er ganske passende, da man får en god mus i god kvalitet med masser af funktioner til at opfylde de flestes behov. Samlet giver det en flot GULD vurdering da man faktisk skal lede længe efter en bedre FPS mus.

Læs mere om Roccat Kain 120 AIMO her:
https://da.roccat.org/Mice/Kain-120-AIMO

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus