Forsiden
S√łgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2019-11-22 00:00English version

Riotoro Enigma 850WG2 GuldRiotoro har sendt mig en af deres strømforsyninger til anmeldelse. Det er deres Enigma 850W G2 GULD forsyning, som er standard ATX  med en masse forskellige features.

 

Riotoro Enigma 850W Gold PSU

 

Riotoro er grundlagt i 2014 og bestræber sig på, at lave de bedste high-performance PC hardware dele og tilbehør. Når de udvikler ting, gør de deres bedste for, at levere de mest tilfredsstillende produkter til dem, som vil bygge deres egen computer.

 

Kassen og indholdet.

Kassen er måske lige lille nok, eller også har den fået et klem under transporten. Den var ret deform da jeg fik den, som man kan se.
På kassen er der flotte farverige print med illustrationer af produktet, features og specifikationer er printet udenpå.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Inde i kassen ligger alt godt beskyttet. Kablerne og selve strømforsyningen ligger i en fin stofpose. Udover kabler, er der en pose med strips og skruer samt en brugervejledning.

 

Riotoro Enigma 850WG2 GOLD

 

De tekniske specifikationer.

Strømforsyningen er 80plus GULD certificeret, og fuld modulær. Den har en masse beskyttelse indbygget, så den beskytter dit system godt og grundigt, og så kan den køre fanless ved helt op til 30% belastning. Så en standard maskine i idle eller med lidt web browsing burde ikke starte blæseren. Og så er der ikke mindre end 7 års garanti på forsyningen, så man er godt dækket ind i hele computerens levetid.

 • 80PLUS® Gold
 • Cybenetics Efficiency Level ETA-A
 • Cybenetics Noise Level LAMBDA-A
 • Form Factor Intel ATX 12 V
 • Dimensions 140 mm (L) x 150 mm (W) x 86 mm (H)
 • Fan Information:
  Fan Size 120 mm
  Fan Control S3FC - Fanless until 30 % load
  Fan Bearing Fluid Dynamic Bearing
  Life Expectancy 50,000 hours at 40 °C, 15 % - 65 % RH
 • Cable Information:
  Modularity Fully Modular
  Cable type Flat black cables
 • Electrical Features:
  Operating Temperature 0 - 50 °C (derating from 100 % to 80 % from 40 °C to 50 °C)
  MTBF @ 25 °C, excl. fan 100,000 hours
  AC Input Full Range
  Protection OPP, OVP, UVP, OCP, OTP, SCP
 • Safety and Environmental:
  Safety and EMC cTUVus, TUV, CB, CCC, BSMI, EAC, CE
  Environmental Compliance Energy Star, RoHS, WEEE, ErP Lot 6, REACH
 • Warranty 7 Years

 

Riotoro Enigma 850WG2 Gold

 

Gennemgang af forsyningen og tilbehøret.

Hvis vi lige starter med kabelsættet, så vil man opdage, at der er to forskellige kabeltyper. Kabler til grafikkort og bundkort er nemlig sleeved, så de er samlet som runde nydelige kabler. Alle stik er sorte, og tydeligt mærket med formål på selve stikkene.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Resten af kablerne er fladkabler, og der er rigeligt med stik til et ret stort setup. Bemærk, at floppy stikke er for sig selv med en omformer fra Molex. Det er ret fedt, for ærligt, hvem bruger floppy stik mere?

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Kablerne har umiddelbart en passende længde til de fleste systemer. Der er også et passende antal stik i forhold til et større setup, hvor man må formode man vil bruge sådanne en strømforsyning på hele 850W

 

Riotoro Enigma 850WG2 Gold

 

Selve strømforsyningen er lavet i standard ATX format, så den passer i alle kabinetter beregnet til ATX strømforsyninger. Der er et fint gitter foran den 120 mm store blæser, sammen med et Riotoro logo.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

På undersiden af strømforsyningen finder vi mærkepladen, som oplyser alle de tekniske data om strømforsyningen. Det vil så også være den der kommer op og er synlig, når man monterer strømforsyningen med blæseren ned, som man gør i nogle kabinetter.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

I den ene ende har vi strømstikket til stikkontakten. Der er afbryder på stikket, så man kan slukke helt for strømforsyningen, og så er der en HYBRID switch. Den skifter blæseren imellem 0 RPM og LOW RPM. Ved 0 RPM starter blæseren først ved en given temperatur eller belastning, hvor ved LOW RPM kører blæseren hele tiden, men ved lav hastighed ved lav belastning.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

I modsatte ende finder vi alle stikkene. Denne strømforsyning er fuldt modulær, så alle kabler kan tages af. Det er ganske fint mærket op, hvor de forskellige ting skal sættes til.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Inden vi går i gang med testen, skal vi have styr på certifikater og standarder.

En strømforsyning er underlagt en masse vigtige godkendelser og certificeringer nu om dage, og denne strømforsyning er ingen undtagelse.

ATX Standard:

Den grundliggende standard for strømforsyninger hedder ATX, og den angiver hvor meget de forskellige spændinger må sving på strømforsyningen. Den fortæller også hvilke grænser for eksempelvis ripple spænding den skal holde sig inden for.

Hvis du vil læse mere om ATX standarden, kan du finde mere informationer om det på dette link:

https://en.wikipedia.org/wiki/ATX

Grundtallene for ATX strømforsyninger kan du dog se i dette skema.

 

ATX Standards

 

80Plus Certificering:

Udover ATX kan man bygge videre og gøre sig bedre. Når man har gjort det, vil man meget gerne vise det til sine kunder, og have en slags bevis på hvor godt man har klaret sig. Det får man hos 80Plus, som giver en en certificering på det gode arbejde man har gjort.

80Plus certificeringer går ud på, at lave strømforsyninger mere effektive. Det er vigtigt at man har så lille et tab i en strømforsyning som muligt, da det jo bare er at smide penge ud i skraldespanden.

Denne strømforsyning er 80plus GULD certificeret. Det betyder, at den skal yde 90% ved en 50% belastning.

Alle certifikater og test resultater fra 80Plus ligger frit tilgængeligt, og du kan læse certifikatet på linket herunder. (Bemærk, at det er et SeaSonic Rebrand)

SEA SONIC ELECTRONICS CO. LTD._SSR-850FX_850W_ECOS 4947_Report

Hvis du gerne vil se, om din egen strømforsyning har klaret sig godt, kan du gøre det på linket herunder.

80Plus Certifikater 

 

80 plus standards

 

Hvad er der under hjelmen.

Alt ser nydeligt ud i denne strømforsyning. Der er ikke nogle ledninger, hvilket betyder alt er loddet sammen print til print med faste forbindelser. Der er elektronik beskyttelse ved 230V stikke, som tager det værste støj fra stikkontakten, hvilket bestemt er en god ting.

Store elektrolytter (den store runde nederst i billedet) er også vigtig, og specielt kvaliteten af dem.

Alt i alt en nydelig strømforsyning at kigge til.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Blæseren en 120 mm blæser fra producenten Hong Hua. Den er med flydende leje, og er såkaldt long life. Den har en maksimal omdrejning på 2200 RPM og maksimal støj på 32.4dBa, hvilket er ret meget. Men jeg tror nu næppe den kører så hurtigt, da jeg slet ikke kunne høre den sådan for alvor under min test.

Denne blæser er MEGET brugt blandt producenter af strømforsyninger, og når man Googler blæser modellen finder man hurtigt ud af, hvor mange producenter der bruger lige netop det design denne strømforsyning har. Det er mange.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Load test.

Så er vi kommet til selve testen, og jeg har haft alt gearet fremme for, at måle hvor godt denne strømforsyning klarer sig. Alt spændinger er målt på ATX stikket, da det er det vigtigste stik af dem alle. Begynder man at se usikkerhed på dette stik, vil det have svær indflydelse på hele maskinens performance.

Som man kan se, så klarer strømforsyningen det rigtig godt. Der er ikke det mindste tab på ATX stikket, hvilket vil sige hele forsyningen er ret stabil.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Måler vi ripple, så kan vi se, at den også her performer rigtig flot. Min måling siger 22,40mV fra spids til spids, hvilket er MEGET flot. Det er målt ved maksimal belastning på strømforsyningen. Det bliver ikke bedre end dette, og eftersom der må være en Vpp på hele 120mV på 12V linjen, må man sige forsyningen har bestået testen.

 

Riotoro Enigma 850WG2

 

Effektiviteten.

Ifølge mine målinger, så rammer Riotoro Enigma 850WG2 Guld forsyningen en effektivitet på hele 90,8%, hvilket er en flot effektivitet. Det er også inden for rammerne, og er faktisk ret tæt på det mål 80plus opnår i deres test af strømforsyningen. Det er godkendt.

 

Hvad er min vurdering af produktet.

Hvis man vælger at købe Riotoro Enigma strømforsyningerne, så vil jeg bestemt mene man har gjort et godt køb.

Man får en pæn strømforsyning, som ikke fylder særlig meget i forhold til hvor meget power den kan give til dit system.

Strømforsyningen har alle de vigtige typer beskyttelse indbygget, så ens system er godt beskyttet imod fejl. Som vi kunne se på ripple målingen, så er den også rigtig flot, og spændingen på ATX stikket er super stabil.

Effektiviteten fejler bestemt heller ikke noget, da den ligger fint i området for ATX standarden, så det er bestemt også godkendt.

Prisen.

Man skal give omkring små 1000 DKK for denne model, hvilket er en ganske fin pris. Man får en god strømforsyning med gode features for pengene.

Den endelige bedømmelse.

Alt i alt ser det jo rigtig godt ud. Man får en god strømforsyning med mulighed for at køre fanless så længe man har lav forbrug på den. Effektiviteten og beskyttelsen er som den skal være, og så er prisen også ganske fin. Det gør, at jeg lander på en flot GULD vurdering.

 

Læs mere om produktet her:
https://www.riotoro.com/enigma-850w-g2

Riotoro Enigma 850WG2

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III K√łler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus