Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


Mi Roborock S5 Max Støvsuger Robot


SilverStone CPL02-E+LS04 ARGB Lys


Google Nest Mini 2. Gen


Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset


ROCCAT Kone Pure Ultra Gaming Mus


Sandberg: 3in1 USB3.0 Hub m. Bungee


2019-09-04 15:00English version

SilverStone PS14-E KabinetSilverStone har bedt mig kigge på et af deres kabinetter, nemlig deres PS14-E kabinet. Det adskiller sig lidt fra nutidens trends, og det kigger vi på om er godt eller skidt.

 

SilverStone Logo

 

Indpakning og indhold.

Kassen man modtager kabinettet i, er en standard brun papkasse. Der er illustrationer, features og specifikationer printet udenpå. Inde i kassen finder vi kabinettet pakket godt ind i en plastpose og flamingo.

 

SilverStone PS14-E Kabinet SilverStone PS14-E Kabinet

 

Inde i kabinettet finder vi en pose med diverse skruer, strips, garanti beskrivelse og en holder til grafikkort. Den viser jeg noget mere om nede i monterings sektionen.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

I kassen ligger også en RC03 PCIe extender, som jeg har bedt dem medsende. Det er for, at kunne vise den horisontale montering af grafikkort. Det viser jeg nede i monterings sektionen.

 

SilverStone RC03 PCIe Extender SilverStone RC03 PCIe Extender

 

De tekniske specifikationer.

Kabinettet er et ATX kabinet, som kan tage de fleste bundkort, m-ITX størrelsen selvom det ikke er nævnt i specifikationerne. En standard ATX psu er der plads til, og et 357 mm langt grafikkort. Kabinettet vejer lige under 6 kg, hvilket faktisk ikke er ret meget, og har god plads til vandkøling.

 • Material: Plastic front panel, steel body
 • Motherboard: SSI-CEB, ATX, Micro-ATX
 • Drive bay:
  External 5.25" x 1
  Internal 3.5" x 2, 2.5" x 2
 • Cooling system:
  Front 120mm fan slot x 3 (support 140mm fan x 2)
  Rear 120mm fan x 1 (support 140mm fan x 1)
  Top 120mm fan slot x 2 (support 140mm fan x 2)
 • Radiator support:
  Front 120mm / 140mm / 240mm / 280mm / 360mm x 1 (5.25" drive bay unavailable*)
  Rear 120mm / 140mm x 1
  Top 120mm / 240mm x 1 (5.25" drive bay unavailable*)
 • Expansion slot 7
 • Front I/O port:
  USB 3.0 Type-A x 2
  Audio x 1
  MIC x 1
 • Power supply Standard PS2(ATX)
 • Expansion card Support up to 14" (357mm), width restriction – 7.2" (183mm)
 • Limitation of CPU cooler 177mm
 • Limitation of PSU 190~210mm
 • Net weight 5.7kg
 • Dimension:
  210mm (W) x 469mm (H) x 438mm (D), 43.1 Liters
  8.27" (W) x 18.46" (H) x 17.24" (D), 43.1 Liters

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Så er det tid til en rundtur.

Nutiden kabinetter, skal jo helst laves i glas hele vejen rundt, med fuld RGB og meget andet lir. Der adskiller PS14-E sig en del, da der hverken er glas over det hele, eller RGB lys.

Fronten er lavet i plast med nydelige detaljer som børstet aluminium efterligning, og glatte overflader.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

På bagsiden kan vi se, der er monteret en 120 mm blæser, men med plads til større modeller. Der er mulighed for både horisontal og vertikal montering af indstikskort (Derfor RC03 PCIe forlængeren)

Dækslerne bag på bliver fjernet helt, når man monterer noget. Der er desværre ikke nogle ekstra dæksler med, hvis man nu får fjernet et dæksel der ikke skal fjernes. Eller man flytter rundt på tingene i computeren. Så får man desværre nogle ret store huller på bagsiden.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

På frontens højre side finder vi en power- og en reset-knap. Bemærk, at dette kabinet har plads til en 5,25" enhed i fronten. Det ser man ikke særlig tit mere. Så dem som gerne vil have et Blue ray drev, eller en blæser styring eller andet i fronten, har muligheden med dette kabinet.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

På venstre side af fronten finder vi alle stikkene, som er et par USB- og lyd-stik. Stikkene er holdt i sort, så det matcher fronten og hele kabinettet, hvilket ser ret fedt ud. Der er ventilationsgæller her i fronten, så frontblæsere kan suge luft igennem der.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

På toppen finder vi et magnetisk støvfilter. Der følger desværre ikke et fast dæksel med, så man kan ikke blænde hullerne i toppen helt af for bedre airflow igennem kabinettet.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

På bunden finder vi nogle gode høje fødder samt et støvfilter til strømforsyningen. Filteret kan tages ud fra bagsiden, men det kræver nogle ualmindeligt små fingre for at kunne komme til.

 

SilverStone PS14-E Kabinet SilverStone PS14-E Kabinet

 

Åbner vi for fronten af kabinettet kan vi se, at der er gode muligheder for køling her. Der er desværre intet støvfilter her i fronten, så man skal holde godt øje med en eventuel radiator man sætter her i fronten.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Her er en oversigt over de muligheder for vandkøling, dette kabinet tilbyder. Det er jo ikke så lidt, når man tager kabinettets størrelse i betragtning.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Glaspanelet på siden er let røgfarvet, som man kan se på billedet. Det giver ikke den vilde forvrængning af farverne, men lidt gør det da. Dog efter min mening en bedre grå farve, end dem man ser er mere brunlige.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Tager vi et kig ind i selve kabinettet, ser det jo ganske stilrent ud. Alt kan skilles ad, da det hele er skruet sammen. Det kan jeg personligt godt lide i stedte for at der bruges popnitter. Der kan monteres et par SSD i højre side foruden bundkort. Det er ganske fint med de muligheder man har nu om dage med RGB lys i sin SSD.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

På bagsiden er der mulighed for et par drev under PSU afdækningen, hvilket er super lækkert til storage.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Hvordan er monteringen.

Jeg har monteret et ATX bundkort i kabinettet, og som man kan se, er der fint med plads omkring til kablerne. På højre side, har jeg monteret en SSD, og som man kan se, kan det blive lidt svært med kablerne. Specielt hvis man monterer en mere, som sidder på hovedet nedenunder, og kablerne så mødes i hullet.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Grafikkortet kan monteres som det plejer, eller man kan bruge det medfølgende beslag, og montere grafikkortet horisontalt. Beslaget kan justeres til, så det passer de fleste grafikkort.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Jeg har her monteret et GTX 1060 kort med beslaget. Jeg ved godt, at det ikke er det optimale grafikkort til montering på denne måde, det skal helst være med blower fan. Grafikkortet kommer jo til at sidde helt op af glaspladen. Der er rigeligt plads til et meget større grafikkort i dette kabinet.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Der er fint plads til en standard strømforsyning, og jeg vil måske foreslå en modulær forsyning, så man kan undgå at skulle pakke en masse kabler ind i det lille hul foran. Har man en fysisk større forsyning, skal man nok overveje om man skal bruge sine HDD pladser til noget, for det bur kan nemlig fjernes til fordel for mere kabelplads.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Angående plads, er der ikke vildt meget plads imellem bagpladen og kabinet siden. Men der kan ligge et EPS kabel til at forsyne bundkortet med. Så man skulle ikke komme i de store problemer selvom pladsen er lidt trang.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Det samme gælder forsyning til HDD, hvor der heller ikke er vildt meget plads. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg har en strømforsyning med vinkelstik på.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Lyset.

Lyset til Power er rundt om power knappen, hvilket ser ret fedt og diskret ud. HDD lyset er i en lille diode længere nede, og også ret diskret. Generelt passer lyset ganske fint til kabinettet. Ikke for prangende, men nydeligt og diskret.

 

SilverStone PS14-E Kabinet

 

Hvad er min mening om SilverStone PS14-E kabinettet.

SilverStone er faktisk kendt for, at tænke anderledes. De laver ikke de vilde RGB løsninger, og deres Raven serie vender op og ned på hele indmaden.

PS14-E er også et kabinet, hvor man ikke er gået all-in på at please det europæiske marked. SilverStone har valgt en smule glas, men også valgt, at tilbyde løsningen med 5,25" drev i fronten. Det ser man ikke mange nye kabinetter med nu om dage.

Der er heller ikke RGB lys, men hvis man vil have det, findes der jo mange løsninger man kan købe til sit kabinet. Selv fra SilverStone.

Til gengæld tilbyder PS14-E rigtig gode muligheder for vandkøling. Der er godt med plads både foran og bagved, og man kan montere blæsere i toppen af kabinettet.

PS14-E er et diskret kabinet der ikke gør det store væsen ud af sig selv. Men det tilbyder gode muligheder og løsninger for, at lave en god gedigen computer med det tilbehør man nu vil stoppe i den.

Prisen:

Jeg har ikke lige kunnet finde kabinettet i de danske databaser, men det skulle være frigivet til fri handel. Derimod har jeg fået en vejledende pris fra SilverStone, som lyder på 50 EUR, hvilket giver en pris på cirka 380 DKK. Det er en god pris, hvis den holder i danske butikker.

Hvis man lægger sammen og trækker fra på SilverStone PS14-E, så havner jeg på en flot SØLV stjernet vurdering. Kabinettet er sådan set super lækkert, men jeg synes der mangler lidt tilbehør. Der burde have været ekstra dæksler til indstikskort pladserne og så kunne jeg godt have ønsket et støvfilter i fronten og en afdækning i toppen. Så man kan lave et godt airflow og slippe for støv i sin radiator i fronten.

Læs mere om SilverStone PS14-E kabinettet her:
https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=852

Silver Rating.

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus