Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2019-07-24 15:00English version

Cherry DW 9000 Slim Kombo SætCherry er tilbage på bloggen med endnu et produkt. Vi skal denne gang kigge på et af deres trådløse sæt med mus og tastatur. Det hedder DW9000 Slim, og er indtil videre deres topmodel i trådløse sæt.

 

 

Cherry er en tysk producent, som nok mest er kendt for deres kontakter til gaming tastaturer. De laver dog også en masse af deres egne produkter til erhvervs- / kontor-brug.

 

En lille introduktionsvideo.

Cherry har været flinke, og lave en lille introduktions video, så I kan se hvad vi skal gennemgå i denne anmeldelse.

 

 

Lad os kigge på indpakningen og indholdet.

Man modtager sættet i en fin hvid kasse med flotte illustrationer og specifikationer printet udenpå. Der er tydeligt billede af indholdet.

 

Cherry DW9000

 

Inde i kassen finder vi tastatur, mus, brugervejledning og kabel samt lidt andre småting jeg viser senere i min gennemgang. Det hele er pakket forsvarligt ind, så det ikke får skader under transport.

 

Cherry DW9000

 

Hvordan er de tekniske specifikationer.

Som man kan læse, har sættet hele 3 års garanti, og laser graverede SX taster, som er saksetaster med mekaniske kontakter. De er lavprofil. Tastaturet har et indbygget 650mAh batteri, og musens batteri er på 550mAh. Sættet har både Bluetooth og RF teknologi, så man kan bruge det stort set alle steder enten med den lille USB dongle, eller med Bluetooth.

 

Warranty: 3 years

 
Keyboard
 • Design: Chiclet-Layout with numeric block
 • Key technology: SX
 • Service life, standard key: > 10 million key operations
 • Inscription technology: Laser
 • Anti-slip feet 8 piece (18 x 4 mm)
 • Power supply Rechargeable lithium-ion battery with 650 mAh (permanently installed)
 • Status LEDs CAPS LOCK, NUM and SCROLL keys, battery status (via LED in keys) LED for battery charge status, Bluetooth or wireless connection (Bi-Color LED)
 • Number of Keys: Product dependant, see table "Models"
 • Number of additional keys: 6
 • Additional keys function: Windows Lock, Browser, Volume up, Volume down, Mute, Calculator
Mouse
 • Scanning: Optical Sensor (PixArt)
 • Resolution: 600 dpi / 1000 dpi / 1600 dpi (adjustable)
 • Number of buttons: 6
 • Function button Right/Left-click, Scroll wheel; Browser for; Browser back, DPI-switch
 • Mouse wheel design: Scroll wheel with key function
 • Design: Symmetrical
 • Power supply Rechargeable lithium-ion battery with 550 mAh (permanently installed)
 • Status LEDs LED for battery charge status, Bluetooth or wireless connection (Bi-Color LED)
 • Housing color: Product dependant, see table "Models"
 • Key color: Product dependant, see table "Models"
Reliability: MTBF > 80.000 hours
Packaging dimensions: ca. 570 x 170 x 45 mm
 
Delivery volume
 • Keyboard
 • Mouse
 • Transport pouch
 • Nano-USB transmission receiver
 • 4 rubber feet
 • USB-A/Micro-USB charging cable
 • Manual
System requirements
 • For connection using Bluetooth®: Compatible device with Bluetooth® 4.0 or higher
 • For connection via USB: Free USB port (type A), Windows 7, 8 or 10
Interface: Wireless, optionally using 2.4 GHz frequency (via USB receiver) or Bluetooth® 4.0 - both with AES-128 encryption

 

Skal vi kigge på sagerne.

Tastaturet er med standard layout og numerisk tastatur på siden. Bemærk, det er et UK tastatur jeg har fået til anmeldelse, men EU udgaven vil også have standard layout (stor enter tast).

 

Cherry DW9000 Slim

 

På undersiden har vi en fin kobber farve, som vi også kunne se imellem tasterne på oversiden. Det gør det nemmere at se tasterne, og giver et eksklusivt look. Der er indbygget jernkerne i tastaturet, som giver noget vægt og stabilitet.

 

Cherry DW9000 Slim

 

Bag på tastaturet finder vi et par knapper og et stik. Stikket er micro USB til opladning, og så er der en omskifter, hvor man kan vælge RF / Slukket / BT alt efter hvilken forbindelse man nu vil bruge. BT har en knap til paring, og der er en diode der indikerer status for tastaturet.

 

Cherry DW9000 Slim

 

Tastaturet har ikke nogen Fn tast, men der er nogle dedikerede taster på tastaturet. Oppe ved F12 tasten finder vi en tast til browser og lås af computeren.

Over det numeriske tastatur finder vi taster til, at styre lyden samt en tast til at åbne lommeregneren med.Alt i alt nogle gode brugbare genveje. Jeg ville nok savne nogle flere multimedia taster, til pause/play og skip hver vej. Så havde det været perfekt.

 

Cherry DW9000 Slim

 

Hopper vi videre til musen, kan vi jo se der følger en lækker transportpose med. Det er nyttigt, specielt til musen, da det jo nok er den man oftest har med på farten sammen med sin bærbare computer.

 

Cherry DW9000 Slim

 

På musen har vi et scrollhjul og de to hovedknapper på fronten. Der er også en diode med indbygget DPI knap. så man kan skifte DPI efter behov. Det er super lækkert.

 

Cherry DW9000 Slim

 

På venstre side af musen finder vi et par knapper til tommelfingeren. Jeg bruger dem ofte, så for mig er de super nyttige. Bemærk det strukturerede gummi, som giver et godt greb om musen.

 

Cherry DW9000 Slim

 

På højre side er der også gummibelægning. Bemærk også de fine detaljer i kobberfarve på musen. Det er et komplet og gennemført sæt det her.

 

Cherry DW9000 Slim

 

Under musen finder vi teknikken. Her skifter man imellem RF og BT forbindelse, og man har en parings knap samt den lille RF dongle der hører til sættet. Bemærk glide puderne, som dækker hele bunden.

 

Cherry DW9000 Slim

 

Til sidst et billede af USB kablet som følger med. Det er et billigt plastik kabel, men det skal jo også kun bruges når tastaturet eller musen løber tør for strøm. Man kan bruge ethvert micro-USB kabel til at lave sættet med.

 

Cherry DW9000 Slim

 

Hvordan er sættet i brug.

Musen:

Musen er faktisk rigtig lækker. Man har et godt greb om den, og den har de knapper man skal bruge i en normal hverdag. Den kunne sågar også bruges til gaming i mangel af bedre.

Dog har Cherry valgt, at musen skulle være ret lille i den fysiske størrelse hvilket gør, at man benytter claw grib på den i stedet for palm grip, hvilket jeg ikke er den største fan af. Det er dog praktisk når man skal have den med på farten, da den så ikke fylder ret meget i tasken.

Man kan bruge musen imens den oplader, hvilket er meget praktisk, og det er super nemt, at skifte imellem Bluetooth og RF forbindelse, alt efter om man sidder ved sin laptop eller sin stationære computer der hjemme.

Musen har 3 forskellige DPI indstillinger (600/1000/1600), hvilket er fint til normal brug. Igen skal man have i baghovedet, at dette sæt IKKE er beregnet til gaming.

Tastaturet:

Jeg er til gengæld kæmpe fan af tastaturet. Jeg elsker den måde det er at skrive på, og den korte vandring der er på tasterne.

Det er ret lydløst, der er dog en mellemrumstast, som larmer forholdsvis meget i forhold til de andre taster på tastaturet. Det bliver ret tydeligt, da man jo bruger den ret meget. Det kunne Cherry efter min mening godt have gjort bedre.

Jeg kan godt lide, at Cherry ikke har gemt funktioner under en Fn tast, men lave dedikerede funktions taster. Det er ret ofte jeg bruger musik genveje når jeg sidder og lytter, samtidig med jeg skriver artikler eller surfer. Så kommer genvejstasterne virkelig til sin ret.

Der er desværre ikke lys i tasterne, det havde ellers været super lækkert til de sene aftentimer. Jeg skulle mene det skulle kunne lade sig gøre, selv med et trådløst sæt. Det vil bare kræve opladning oftere. Ellers skulle man have en lille lyssensor, som kunne tænde for lyset efter behov. Lys savner jeg lidt til om aftenen, når man sidder i mørket og skriver.

Ergonomien:

Jeg har jo tidligere anmeldt Cherry KC6000, som faktisk er det samme tastatur som dette, bare med ledning. Der havde jeg et kritikpunkt, som hed manglende vinkel på tastaturet. Det har man fået med DW9000 tastaturet, da man har fået et par klisterfødder, som man kan klistre under tastaturet. På den måde får men en vinkel på tastaturet, som efter min mening, gør det bedre at skrive på.

 

Cherry DW9000 Slim

Cherry DW9000 Slim

Cherry DW9000 Slim

Lyset:

Der er lys forskellige steder, som indikerer status for de forskellige funktioner. 

På musen er der en diode, som indikerer status for flere forskellige ting. Den viser hvilken forbindelse den har, når den aktiveres. Om det er RF eller BT forbindelse. Så blinker den alt efter hvilken DPI indstilling man anvender, og den fortæller når batteriet er ved at være tomt.

 

Cherry DW9000 Slim

 

På tastaturet er der en diode på bagkanten, som viser tilstand for forbindelse og batteri, og der er dioder ved de forskellige taster, som kan skifte funktion. Typisk Caps- og Num- samt Scroll-lock tasterne. Det er desværre det eneste lys der er i tastaturet.

 

Cherry DW9000 Slim

Cherry DW9000 Slim

 

Min samlede vurdering af Cherry DW9000 Slim.

Alt i alt synes jeg faktisk det er et super lækkert sæt. Der er dog et par ting der trækker ned, så spørgsmålet er jo bare hvor højt jeg vurderer disse ting.

Når det kommer til musen, så er den i bund og grund rigtig fed. Den burde bare efter min mening have været i fuld størrelse, da man ikke rigtig vil bruge en lille mus med sin stationære arbejdsstation. Det er selvfølgelig meget pratisk når man skal have den med på farten, men når man så kommer hjem eller på kontoret og skal arbejde, så sidder man med en lille mus. Det er knap så fedt.

Tastaturet er også super lækkert, og bygget i super lækker kvalitet. Desværre larmer mellemrumstasten forholdsvis meget, hvilket gør det ret irriterende at høre på i længden. Specielt hvis man sidder på kontor eller i rum med andre. Så bliver det ret åbenlyst, hvor stort et problem det faktisk kan være.

Tastaturet har derimod fået gummifødder, hvilke jeg manglede på KC6000, så det er super lækkert det er kommet med i pakken. Det er dog lidt underligt, hvis det er meningen man skal have tastaturet med på farten, for så har man de gummifødder der stikker ud, og måske nemt bliver revet af nede i tasken. Der havde foldebare fødder været bedre. Men heller gummifødder end ingen fødder til, at rejse bagsiden af tastaturet.

Prisen:

Jeg har søgt lidt omkring på nettet, og fundet sættet til 790 DKK i danske webshops. Med de mangler jeg har fundet, synes jeg måske prisen er lige i overkanten til, hvad man kan forvente. Til de penge, havde jeg nok forventet lidt flere features ved tastaturet, og eventuelt noget lys bag tasterne. Og så havde jeg nok forventet en mus i normal størrelse.

Min samlede vurdering havner på en flot BRONZE stjerne. Sættet er super lækkert til kontor brug, men har for mange fejl efter min menig til, at komme op på en guld vurdering. Det må Cherry forbedre til næste gang, så vi kan komme helt til tops.

 

Læs mere om Cherry DW9000 Slim her:
https://www.cherry-world.com/cherry-dw-9000-slim.html

Cherry DW9000 Slim

 

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus