Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone CPL02-E + LS04 ARGB Lys


Google Nest Mini 2. Gen


Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset


ROCCAT Kone Pure Ultra Gaming Mus


Sandberg: 3in1 USB3.0 Hub m. Bungee


ROCCAT NOZ Gaming Headset


SilverStone TJ04-E ATX Kabinet


Roccat KAIN 120 AIMO Mus


SilverStone Strider 750W Platinum


Riotoro Enigma 850WG2 Guld


SilverStone FS303 Hotswap Drevbay


2018-12-28 15:00English version

Paracon RIOT Gaming TastaturParacon er tilbage på bloggen. Jeg har modtaget nogle tastaturer, som de har bedt mig kigge på. Jeg skal i denne anmeldelse kigge på deres RIOT tastatur, som er et membran tastatur med lys i tasterne.

 

 

Paracon er et dedikeret gaming brand, der blev grundlagt i Danmark i 2016. De udvikler en bred vifte af fedt gaming udstyr, med fokus på exceptionel kvalitet til en fantastisk pris.

 

Indpakning og indhold.

Kassen man modtager er printet med stort Paracon logo på fronten, samt med tekst er det skrevet hvilken model der er i kassen. På bagsiden af kassen er der beskrevet specifikationer og features.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Inde i kassen er tastaturet beskyttet af en pose lavet i skumplast. Det beskytter godt imod slag og ridser. Der følger ingen brugervejledning eller andet tilbehør med tastaturet.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan se, er det et membran tastatur. Kontakterne er af middel højde, og så er der Paracon Lumos RGB belysning i tastaturet. Udover det, er de 26 mest brugte gaming taster med anti ghosting funktion, og kontakterne kan holde til 10 millioner aktiveringer. Det er ganske fine specifikationer.

  • Switch type: Membran
  • Switch profil: Middel højde
  • Layout: Nordisk 
  • Lys: Paracon Lumos RGB belysning
  • Plug & Play
  • Antal taster: 115 taster
  • Tilslutning: USB
  • Kabellængde: 1.5m 
  • Dimensioner: 47,5 x 21 x 4cm

 

Vi hopper straks videres til gennemgang.

Kigger vi på forsiden af tastaturet kan vi se, at det har et nogenlunde standard layout. Der er numerisk tastatur i højre siden, og så er der nogle dedikerede taster på øverste række til multimedia og andre funktioner.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Under tastaturet ser vi, at der er drænhuller som beviser det er et membran tastatur, 2 gummifødder foran, og foldebare fødder bagpå.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

De foldebare fødder hæver bagkanten af tastaturet, så man får lidt vinkel på tastaturet. Det er en personlig mening, om man vil have vinkel eller helt fladt tastatur. Personligt kan jeg godt lide vinkel.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Øverste række har noget af det jeg elsker ved et tastatur. Genveje til programmer og multimedia funktioner. Jeg sidder ofte og lytter til musik imens jeg sidder ved min computer, og der er det altså rigtig dejligt og komfortabelt, at man nemt kan pause, skippe i musikken, eller starte et program.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Der er ret mange knapper til de funktioner på dette tastatur, hvilke er super lækkert. Browser og mail samt start af musikprogram. Lige efter mit hoved.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Der er også enkelte funktioner gemt under en Fn tast. Det er med den man blandt andet styrer lyset i tastaturet. Der er nemlig ikke nogen driver med til tastaturet, så det er ren plug'n'play.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Kablet er forholdsvis tyndt, og ret stift. Men det betyder ikke så meget, når det er til et tastatur. Det er mere vigtigt med et blødt kabel til en mus. Stikket er ret kraftigt og solidt.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Så skal der skrives (Testen).

Førstehåndsindtrykket:

Når man første gang pakker tastaturet ud, får man hurtigt indtrykket af, at dette tastatur hører til en den billige ende af pris skalaen. Det virker bare billigt fra starten.

 

Komforten:

Vi er flere der har skrevet og spillet med tastaturet, og der er desværre nogle ting som bare er skidt fra starten. 

Sønnen kom på weekend, og det første han bemærker er at der er kommet nyt tastatur på gamer computeren. Efter lidt tid spurgte jeg ham om det og han siger, at tasterne er meget hårde at trykke på.

Det giver jeg ham helt ret i. Det tastatur jeg bruger til hverdag er helt blødt og lækkert at taste på. På dette tastatur misser jeg ofte et anslag fordi tasterne er hårde at trykke på. Det er ikke noget problem med de normale bogstav taster, men når vi kommer til shift eller delete, som sidder i siderne. Så kommer der problemer, og man laver ofte fejl i tastningen. Sønnen bruger mekanisk tastatur til hverdag.

 

Lyden:

Min personlige bekymring fra starten var, at tastaturet faktisk larmer ret meget. Jeg bruger ikke et vildt dyrt gamer tastatur til hverdag, men et membran tastatur. Og der er en kæmpe forskel imellem dette tastatur og det jeg bruger til hverdag. Mellemrums tasten rasler, som om noget er løs i den (Formodentlig bare konstruktionen), og så rasler højre shift også voldsomt når man sidder og skriver. Det er uheldigt.

 

Lyset:

Lyset i tastaturet er faktisk ganske fint. Det er afdæmpet, og ret jævnt fordelt både under og rundt om tasterne.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Man kan skifte imellem 8 forskellige farver, hvor den ene er den viste regnbue. Der er ikke nogle effekter i lyset, de er alle statiske. Man kan desværre ikke skru op og ned for lyset, og heller ikke slukke for det, hvis man skulle have behov for det.

 

Paracon RIOT Gaming Keyboard

 

Hvad synes jeg om Paracon RIOT gaming tastaturet.

Jeg har brugt tastaturet en uges tid og må desværre indrømme, at jeg endnu ikke har vænnet mig til det.

En ting er, at tastaturet larmer. Det lever de fleste som bruger mekanisk tastatur med, for de sætter performance over støj. Men med mekaniske tastaturer, er det jo gerne selve tasterne der larmer, fordi plastik gnider imod plastik, og anslaget også er plastik imod plastik. Et membran tastatur bør i min verden ikke larme.

Det værste ved dette tastatur er dog, at tasterne er MEGET hårde at trykke på. Hvis man er vant til et tastatur med bløde taster som membran, bærbar eller sågar mekanisk. Så kan jeg ikke anbefale dette tastatur. Det er simpelthen for anstrengende at skrive på. Jeg har flere gange måtte holde pause i skriveri, da jeg har fået trætte fingre. Det er voldsomt.

Af funktioner tilbyder Paracon RIOT jo det som man har behov for, og faktisk en smule ekstra. Der er dedikerede taster til multimedia og programmer, hvilket er super fedt. Der er lys i tastaturet, som også er rigtig lækkert, det kan dog ikke slukkes.

Tænker man på prisen, som vejledende er 399, og i skrivende stund 299 på tilbud hos Paracon. Ja, så rammer vi altså ikke mere end en 5-stjernet vurdering. Det er ene og alene på baggrund af de hårde taster, at det får denne vurdering. Paracon bør virkelig vurdere, om ikke de skal lave en konstruktionsændring på dette tastatur. Resten er sådan set fint nok, og bestemt til at leve med. Men at få krampe i fingrene efter en times skrivning er altså ikke holdbart i længden.

Læs mere om Paracon RIOT tastaturet her:
https://paracon.dk/shop/paracon-riot-gaming-139786p.html

Paracon RIOT Gaming Keyboard

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus


HwT: Logitech G915 Lightspeed


HwT: Corsair K70 MK.2 SE Rapidfire


Tweak: Cougar Surpassion Gaming Mus