Forsiden
S√łgning
Næste anmeldelser

Jabra Evolve 75 Office Headset


Sandberg Savage USB 7.1 Headset


SilverStone FG1x1 LED Fan Gitter


Mi True Wireless Earbuds


Roccat Kone AIMO Remasterd Mus


Amazfit Stratos 3 Fitness Ur


SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


2019-01-04 15:00English version

Paracon SPECTRA v2 gaming tastaturSå er det tid til endnu en anmeldelse af et Paracon produkt. Vi skal i denne anmeldelse kigge på deres pris venlige tastatur SPECTRA. Det er det billigste tastatur Paracon producerer. Lad os se om det duer til noget.

 

Paracon Logo

 

Paracon er et dedikeret gaming brand, der blev grundlagt i Danmark i 2016. De udvikler en bred vifte af fedt gaming udstyr, med fokus på exceptionel kvalitet til en fantastisk pris.

 

Lad os kigge på kassen og indholdet:

Kassen man modtager tastaturet i, er faktisk lidt anderledes end de sædvanlige kasser fra Paracon. Der er lidt mere struktur i printet på kassen. Features på fronten og specifikationer på bagsiden.

 

Paracon PSECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Inde i kassen ligger tastaturet godt beskyttet af en pose i skumplast.

 

Paracon PSECTRA v2 Gaming Keyboard

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan se i specifikationerne, er der tale om et tastatur med høje membran taster, som kan holde til 10 millioner aktiveringer. Lyset er regnbuefarvet, og kablet er i sort plastik. Vægten er hele 850 gram med inklusiv kabel, hvilket er en god vægt. Tastaturet er Plug'n'Play, så der er ikke nogen software eller driver til det.

 • Layout: Nordisk/Dansk Layout
 • Lys: Regnbuefarvet LED baggrundslys
 • Tast højde: Høj
 • Kontakt type: Membran
 • Kontakt holdbarhed: Over 10 millioner tryks holdbarhed
 • Antal taster: 105
 • Tilslutning: USB
 • Kabeltype: Plastik
 • Kabellængde: 1.5 m
 • Dimensioner: 46,5 cm x 16,5 cm
 • Vægt: 850 g
 • Kompatibilitet: Windows 7, 8, 8.1, 10 og Mac OS

 

Lad os kigge på produktet.

Paracon SPECTRA v2 er et tastatur med standard layout. Det har også 105 taster, hvilket er standard inden for tastaturer. Som man kan se, er det fuld størrelse. Der er numerisk tastatur i højre side, og desværre ikke nogen dedikerede ekstra taster.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Kigger vi under tastaturet, finder vi 4 gummifødder (Der er gummifødder bag de foldbare fødder). Der er også nogle drænhuller, så væske kan løbe ud, hvis du spilder noget ned i tastaturet. Det er jo et membran tastatur, så det kan tåle en del, da membranen er en gummi måtte man ligger ud over alle tasterne.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

De foldbare fødder hæver tastaturet en lille smule, men ikke specielt meget. De gør, at man får en bedre skrivevinkel på tastaturet. Det kan mange godt lide.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Kablet er et forholdsvis tyndt kabel i sort plastik. Et kabel på et tastatur skal nu heller ikke være specielt holdbart, da det ikke bliver flyttet rundt som på en mus.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Kigger vi på selve tastatur funktionerne, finder vi nede til højre for mellemrum tasten nogle ekstra taster. Der er en knap til lyset, og en knap til Fn funktionerne. Lyset viser jeg lidt senere, men Fn funktionerne viser jeg nu.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Fn funktionerne ligger som sædvanlig på F tasterne. Der er genveje til forskellige programmer samt multimedia funktioner. På den måde kan man nemt skifte imellem musik numre og skrue op og ned for lydstyrken. Jeg bryder mig personligt ikke så meget om Fn taster, men det er en smagssag.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Der er også Fn genveje til standard programmer, og til gaming funktion. Med gaming funktionen slår man typisk Windows tasterne fra, så man ikke hopper ud af spil ved en fejl. Som man lige kan ane, er der også en lysfunktion på PaUP/DN tasterne, hvor man kan skrue op og ned for lysstyrken.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Oppe i højre hjørne finder vi indikeringen for låsefunktionerne. Der er en for Num-, Caps- og Scroll-Lock, ganske som der plejer at være på et tastatur. Det hvide felt er faktisk en blå diode, som lyser fint når funktionerne er slået til. Gaming funktionen er der desværre ikke nogen diode for.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

I hver side er der en flot ramme i aluminium, som giver et indtryk af kvalitet og holdbarhed. Der skulle også være en jernplade i selve tastaturet for, at give det den gode vægt som det nu har.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Hvordan er tastaturet at skrive på (Testen).

Forhåndsindtrykket:

Når man pakker tastaturet ud, får man fornemmelsen af, at det er kram man har med at gøre. Det har en god vægt, og man kan mærke den fine metal ramme i siderne.

 

Komforten:

Paracon SPECTRA v2 er faktisk super lækkert at skrive på. Tasterne glider rigtig fint, og trykket virker helt linært, altså uden bump eller noget andet der føles underligt. Man kan faktisk sige, at det føles lidt som Cherry MX Rød taster, bare uden den hårde bund, som er kendetegnet ved mekaniske tastaturer.

Den eneste bagdel ved dette tastatur er højden. Personligt ville jeg have elsket en håndledsstøtte, så man kunne hvile håndled samtidig med man skriver, uden at skulle have en stor vinkel på håndled. Det kan godt gøre lidt ondt, hvis man har underarmen på bordet samtidig med man skriver. Derfor har man tendens til at løfte underarmen når man skal skrive, hvilket også kan være lidt anstrengende. Man kan dog købe løse håndledsstøtter, hvilket jeg nok vil anbefale til dette tastatur.

 

Lyden:

Dette tastatur er super lækkert og støjsvagt. Det vil kunne bruges over det hele, selv i kontor miljøer. Der er ingen mislyde fra nogle af tasterne, som jeg før har oplevet fra Paracon, det hele glider bare af sted stille og roligt.

 

Lyset:

Lyset i tastaturet er regnbuefarvet. Man kan desværre ikke vælge en fast farve over hele tastaturet, hvilket jeg savner. Jeg er ikke stor fan af regnbuer. Som man kan se, er det også ret tydeligt, hvor dioderne er placeret. Der sidder blandt andet en under lys tasten og en under den venstre CTRL tast.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Når det så er sagt, så er effekten faktisk ganske fin. Man bliver ikke forstyrret af lys der bevæger sig, og overgangene imellem farverne er bløde og fine. Man kan justere styrken af lyset i 3 niveauer, eller slukket. Man kan ligeledes vælge imellem 3 forskellige regnbuer og slukket på lystasten.

 

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

 

Hvad er min mening om SPECTRA.

I min sidste anmeldelse af Paracon RIOT tastatur, blev jeg slemt skuffet over kvaliteten. Det er jeg overhovedet ikke denne gang. Paracon SPECTRA v2 er, som Paracon RIOT burde have været.

SPECTRA er et super lækkert tastatur at skrive på. Det er støjsvagt, har nogle gode høje taster, og en blød bund som heller ikke larmer. Det har en god vægt, som giver et indtryk af kvalitet, og aluminium for at understøtte det.

Det mest negative jeg kan finde om dette tastatur, er den manglende håndledsstøtte. Men det er jo begrænset hvor meget man kan forvente til en pris der siger siger 199 DKK. Det er simpelthen et fund for de penge, og man får umiddelbart god kvalitet for pengene.

Hvis man skulle foreslå noget for Paracon, hvis de laver en v3, så skulle det være håndledsstøtte, faste farver og måske noget anti ghosting til den hardcore gamer. Så tror jeg faktisk man kommer lang med dette tastatur, selvom man er en krævende spiller.

Paracon SPECTRA v2 har fortjent en flot skinnende GULD stjerne. Det går det på baggrund af den flotte pris kontra den følelse af kvalitet man får på dette tastatur. Man får selvfølgelig hvad man betaler for, men jeg synes faktisk man får et meget overbevisende produkt for de små 200 DKK de koster.

 

Læs mere om Paracon SPECTRA her:
https://paracon.dk/shop/paracon-spectra-gaming-7493p.html

Paracon SPECTRA v2 Gaming Keyboard

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III K√łler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus