Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


Mi Roborock S5 Max Støvsuger Robot


SilverStone CPL02-E+LS04 ARGB Lys


Google Nest Mini 2. Gen


Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset


ROCCAT Kone Pure Ultra Gaming Mus


Sandberg: 3in1 USB3.0 Hub m. Bungee


2018-09-12 15:00English version

be quiet! Silent Base 601 kabinetbe quiet! har sendt mig en af deres store nyheder i år. Det er deres nyeste Silent Base kabinet, nemlig Silent Base 601. De har lavet en masse fornyelse, som gør dette kabinet ekstremt lækkert at montere i, og er super støjsvagt.

 

be quiet! logo

 

be quiet! er en Tysk producent, som laver kabinetter, strømforsyninger og kølere i diskret design og ekstremt høj kvalitet. De er ikke så meget med på RGB bølgen, så det finder man sjældent i deres produkter. Men man kan jo altid bygge RGB ind i et kabinet.

 

Først en lille introduktions video fra be quiet! (Engelsk)

 

 

Indpakning og indhold.

Kabinettet man modtager, er i en brun papkasse med print med specifikationer og illustrationer på siderne. Inde i kassen finder vi kabinettet pakket fint ind i en plastpose med flamingo sider.

 

be quiet! Silent Base 601 be quiet! Silent Base 601

 

Åbner vi kabinettet finder vi en brugervejledning, diverse poser med skruer, velkro strips og en HDD holder. Bemærk de medfølgende gummi ophæng til HDD holderen, så der ikke kommer vibrationer i kabinettet.

 

be quiet! Silent Base 601

 

be quiet! Silent Base 601

 

be quiet! Silent Base 601

 

Indhold:

 • be quiet! Silent Base 601 kabinet
 • Brugervejledning
 • Velkro strips
 • Diverse skruer
 • HDD holder med gummi ophæng

 

De tekniske specifikationer.

Den model jeg har modtaget er orange og med vindue. Kabinettet findes i flere farver, og med og uden vindue. Som man kan se, kan man bruge stort set alle bundkort i kabinettet. Der er ikke USB 3.1 Type C understøttet i fronten. Jeg kender dog heller ikke mange der bruger det endnu. Bemærk vægten på over 11 kilo. Det er alligevel en del.

 • Model: Silent Base 601 Window | Orange
 • PSU form factor: ATX PS/2
 • Motherboard compatibility: E-ATX, ATX, M-ATX, Mini-ITX
 • Case size excl. stands (L x W x H), (mm): 532 x 240 x 481
 • Installation of motherboards with backplate: ?
 • Case size incl. stands (L x W x H), (mm): 532 x 240 x 514
 • Dimensions side panel window (L x W), (mm): 440 x 498
 • Color option: Orange
 • Weight (kg): 11.22
 • USB 2.0: 1
 • USB 3.0: 2
 • USB 3.1 Gen 2 Type C: -
 • HD Audio I/O: 1
 • Expansion slots: 7+2
 • Fan mounting locations: Front, Rear, Top, PSU Shroud
 • Qi charger / Quick Charging Option: -

 

be quiet! Silent Base 601

 

Lad os kigge på kabinettet.

be quiet! er jo kendt for deres diskrete design, hvilket bestemt også gælder med dette kabinet. Kabinettet er mat sort, og med diskrete farvede linjer i siden som ses her. Imellem det orange er det specielt lyd dæmpende luft indtag, som bryder luften og lyden mindst 2 gange.

 

be quiet! Silent Base 601

 

be quiet! Silent Base 601

 

Kigger vi på betjeningen på toppen af fronten af kabinettet finder vi fra venstre en blæserstyring, USB og lyd stik, power og reset samt lys for disk aktivitet. Der er også to USB 3.0 stik længest til højre. Så man har det meste lige ved hånden.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Glasset er let røget i farven, men ikke så meget så det forvrænger farverne som man kan se på det orange. (Beklager spejlbilledet, men det er svært at undgå)

 

be quiet! Silent Base 601

 

Bag på kabinettet ser vi, at der er masser af huller til ventilation. Der er en 140mm be quiet! Pure Wings 2 blæser monteret bag i kabinettet til at trække luften ud med. Det er en ekstremt støjsvag blæser, som jeg tidligere har stiftet bekendtskab med i forbindelse med be quiet! vandkølere. Jeg undrer mig lidt over, at be quiet! vælger at sætte en blæser beregnet til luft tryk her i stedet for luft flow. Men jeg er sikker på de har valgt det bedste til opgaven.

Bemærk beslag til strømforsyningen, så man kan montere forsyningen på beslaget inden man skubber den ind i kabinettet for færdig montering.

 

be quiet! Silent Base 601

 

be quiet! Silent Base 601

 

Her på undersiden af fronten, kan man trække bund filteret ud. Det går hele vejen under kabinettet, og giver gode muligheder for et godt airflow igennem kabinettet. I bunden har man mulighed for at montere en 120/140 mm blæser.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Frontpanelet tages nemt af ved at skubbe det op. Så kommer man direkte ind til front filteret. Dette kan nemt afmonteres så man kan rense det.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Bag filteret i fronten finder vi gode muligheder for montering af blæsere og store vandkølere. der er monteret en stor 140 mm Pure Wings 2 blæser fra fabrikken.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Bag på kabinettet finder man to store trykknapper. Når man trykker på dem, bliver siden frigivet, så man kan trække den lidt ud og op. Det er en smart og nem løsning be quiet! har fundet på. Så slipper man for skruer.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Bemærk også hullerne her bagerst i toppen. Det er her luften fra top kølingen kommer ud.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Når siderne er taget af, kommer en ny verden til syne når det gælder be quiet! kabinetter. De har i gamle dage været en smule klodsede inden i. Det er slut nu synes jeg. Der er rig mulighed for udvidelse, og alt er dækket af med fine dæksler, så man ikke har huller alle mulige steder.

 

be quiet! Silent Base 601

 

I fronten finder man to dæksler. Et lille helt i front, som giver plads til en vandkøler. Så kan man vælge en 360 mm lang vandkøler til sit system.

Det store dæksel er til blæser montering, så man kan få et godt airflow ned til de ting man nu har under dækslet i bunden.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Afdækningen i bunden dækker hele kabinettet. Der er dog stadig huller i toppen, så strømforsyningen kan få luft. Et pænt be quiet! logo er stemplet ind i afdækningen.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Når nu vi snakker om vandkøling og smarte løsninger. Så har be quiet! lavet en ramme for oven, som man kan glide ud. Den kan tages helt ud, så man nemt kan montere både vandkøling og blæsere på det, inden man skubber hele herligheden ind på plads igen. Man har altså ikke behov for at tage toppen af kabinettet. Det er smart.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Tager vi et kig på bagsiden af bundpladen, kan vi se hvordan man kan øge airflowet imellem bagside og front ved hjælpe af dækslerne foran drevpladserne. Det er her den medfølgende holder kan monteres. På den måde kan man montere ekstra drev synligt i kabinettet.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Vil man derimod ikke have synlige drev, kan man montere drev her under dækslet i bunden. På den måde får an mere åben synlig plads i kabinettet, som man eventuelt kan bruge til flot vandkøling. Bemærk, at den holder der sidder hernede, kan flyttes op og blive monteret synligt. Den kan også fjernes helt sammen med rammen, hvis man slet ikke bruger den slags drev. Det kan være en fordel hvis man gerne vil have vandpumpe eller en masse kabler gemt hernede i skjul. Der er rigeligt med plads.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Oppe under CPU monteringen på bundkortet, er der et stor hul. Her er også en holder til hele 2 2.5" drev, så man kan montere SSD eller et andet drev heroppe. Det er en ret smart placering, da der normalt ikke skal så mange kabler op forbi her. Pladen kan nemt tages af, så man kan montere drev og køler problemfrit.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Montering af hardware.

For illustration, har jeg monteret et ATX bundkort. Som man kan se, vil et E-ATX bundkort være meget voldsomt, og komme til at dække over de orange kabel gennemføringer. Jeg vil foreslå, at man holder sig til ATX bundkort i dette kabinet.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Nederst på bundkortet, er der en åben sprække hvor man kan føre sine små stik igennem. Det er en smart løsning, hvor andre producenter laver huller som aldrig rigtig passer til stikkene. Her vil det altid passe.

 

be quiet! Silent Base 601

 

På bagsiden kan man se, at der er masser af plads til køler montering. Der er et stort hul omkring CPU soklen, hvilket gør køler montering som en leg.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Når man monterer pladen til sine 2.5" enheder, ser det ud til der er god plads til beslag bagved. Man skal dog bemærke, at vinkel stik på sine 2.5" enheder nok vil være et dårligt valg. Dem er der umiddelbart ikke plads til. Så lige SATA og strøm stik. Der er  omkring 25 mm mellemrum imellem bagpladen og den side man monterer på kabinettet. Det er rigeligt med plads til kablerne der skal trækkes her omme.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Lyset:

Lyset i knapperne på kabinettet er tilpasset farven på fronten. Så knapperne lyser i en flot orange farve. Jeg ved ikke lige hvorfor be quiet! har valgt, at lave reset knappen gennemsigtig. Jeg har haft anmeldt deres Dark Base 900, og der er knappen sort. Det synes jeg ærligt er pænere, men igen, nu skal man ikke lede efter reset knappen hvis man skal bruge den. Det skal man lige på det andet kabinet.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Isoleringen:

Når nu det er et 'Silent' kabinet, så betyder det også der er lyd isolering. På alle de store flader på nær glas pladen er der isolering. Så på side panelet, fronten og toppen er der isolering. Isoleringen er en 1 cm tyk måtte, som er klistret på metal fladerne.

 

be quiet! Silent Base 601

 

Hvad er min vurdering af be quiet! Silent Base 601 kabinettet.

be quiet! har gjort det igen. De har lavet et super fedt produkt i meget høj kvalitet. Dette kabinet er utrolig godt udført, og der er rigtig mange muligheder for at bygge fede systemer i det.

be quiet! har valgt, at der ikke skal være lys i kabinettet. Det kan bestemt være en fordel i disse dage, hvor folk selv vil vælge og eventuelt køre det helt store RGB lysshow.

Kvaliteten og mulighederne i dette kabinet er efter min mening utrolig god. Der er mulighed for, at montere større vandkøling. Montere en masse drev hvis man vil bruge kabinettet til noget server. Hvis man vil lave det helt stilrent, kan man montere grafikkortet lodret i kabinettet. Det kræver dog et PCIe riser kabel, som desværre ikke følger med kabinettet.

Da kabinettet er helt nyt, har jeg ikke nogen pris på det. Men når jeg søger på modellen tidligere, ligger den på 700-800 DKK. Det er en fin pris, og man får et super lækkert kabinet med rigtig mange muligheder.

Med de forbedringer be quiet! har lavet i forhold til det gamle Silent Base 600, vælger jeg at give dette kabinet en flot GULD stjerne. Det er utrolig gennemtænkt og gennemført.

Læs mere om kabinettet her:

https://www.bequiet.com/en/case/1506

be quiet! Silent Base 601

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus