Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

SilverStone AB120i-ARGB Blæserkit


Jabra Elite 85h Headset


YI Dome X Kamera


Roccat Vulcan 120 AIMO Tastatur


Riotoro CR100TG Kabinet


Mi Roborock S5 Max Støvsuger Robot


SilverStone CPL02-E+LS04 ARGB Lys


Google Nest Mini 2. Gen


Sandberg Dizruptor 7.1 RGB Headset


ROCCAT Kone Pure Ultra Gaming Mus


Sandberg: 3in1 USB3.0 Hub m. Bungee


2018-12-19 15:00English version

be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2Så er det blevet tid til endnu en anmeldelse. Denne gang skal vi kigge på en ny version af et i forvejen super fedt kabinet. Nemlig et be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2.

 

be quiet! Er en tysk producent, som laver super lækker kvalitet i eksklusivt diskret design. De har er godt repræsenterer her på bloggen i forvejen.

 

Først en lille introduktions video.

 

 

En anden tilgang.

Denne anmeldelse bliver en smule anderledes, da jeg jo allerede har anmeldt den første udgave af dette kabinet.

Så det første jeg vil bede dig om er, at tage et kig på min tidligere anmeldelse ved hjælp af linket herunder.

http://monberg.dk/getpost.php?post=60

Når du har læst den anmeldelse igennem vil jeg i denne anmeldelse, give et overblik over de ændringer der er på den nye version af kabinettet.

 

Lad os kigge på ændringerne fra Rev. 1 til Rev 2.

I bund og grund, er kabinetterne ens, når vi snakker om det ydre udseende. De fleste ændringer der er kommet, er sket inde i selve kabinettet. Men der er dog nogle få om end dog vigtige ting der er ændret udenpå.

Frontpanelet har fået en overhaling, og der er nu tilføjet USB 3.1 type C i fronten, så man kan tilslutte nye hurtige eksterne enheder. Ikke nok med det, så er knappen til lyset flyttet ud i fronten. Om det er godt eller dårligt er nok en personlig mening. Personligt mener jeg ikke den behøver at være synlig, da man ikke bruger den særlig meget, og hvis man kører lyset ved hjælp af bundkortet, får man så en knap man ikke kan bruge mere.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Nu når knappen til lyset er flyttet ud på fronten, mangler den jo inde bag lågen, hvor den sad førhen. Vi har dog stadig styringen til blæserne herinde, hvor man kan justere hastigheden trinløst. Det kan man jo også køre ved hjælpe af PWM signal fra bundkortet, så det er fint den stadig er gemt her bag lågen.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Glas pladen har også fået en opdatering med et par sorte kanter. På den måde gemmer man de grimme kanter der er bag ved glas siden. Det giver en komplet afslutning af glas siden i stedet for den gamle.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Kigger vi ind i kabinettet, kan vi til gengæld se en del ændringer. Der er kommet dæksel over bunden hvor strømforsyningen sidder. Så alle kabler kan nu gemmes pænt væk. Det er ret fedt, at man nu kan lave et strømlinet design på sit setup.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Dækslet har selvfølgelig et be quiet logo stemplet ind i siden. Nydeligt og diskret ser det ud.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Oven på selve PSU dækslet er der monteret plastik dæksler. De giver forskellige muligheder for setup, og man behøver kun at åbne for det man nu skal bruge. Jeg har på billedet herunder, løsnet dækslerne. De sidder alle lige så tæt som det i midten, når de er presset på plads.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Under dækslerne har man mulighed for, at montere blæsere og en 2.5" enhed i midten. På begge sider er der mulighed for, at montere radiator hele vejen ned igennem kabinettet, og det er selvfølgelig synkront, da man jo kan spejlvende kabinettet.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

En anden stor ændring i kabinettet er, at der nu er dæksler over alle hullerne til HDD monterings rammerne. Det giver et pænt aflukket udseende. Disse dæksler kan trækkes lidt ud fra bundpladen, hvorefter man så kan bruge hullerne til, at trække kabler ud af. Det kan se pænt ud, alt efter hvilket bundkort man har, og hvordan stik forbindelserne er på det.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Kigger vi på bagsiden af dækslerne kan man se, at man kan trække dækslerne ud i flere trin.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Nu man kan dække alle hullerne over, kan det jo blive begrænset hvor meget HDD plads man kan have hvis man vil være helt strømlinet. Men så er det godt, at dækslet over strømforsyningen giver mulighed for, at gemme blandt andet et par diske herunder. Holderen kan tages ud, hvis man gerne vil have andet hernede.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

En sidste ting jeg gerne vil fremhæve ved denne nye version, er den controller der sidder i kabinettet.

Controlleren er udvidet til at være ren PWM controller. Så man kan køre alle typer blæsere på controlleren, og alle blæsere kan styres med PWM signal, hvis de understøtter det. Blæserstyringen kan monteres på bundkortet, og køre ved hjælp af en udgang der, eller man kan styre den med glide knappen i fronten. Der er to kanaler der kan styres forskelligt alt efter om blæserne skal køre i performance eller silent indstilling. Dog er der kun en PWM tilslutning til bundkort.

Controlleren der før 'bare' havde 6 forskellige muligheder i lyset, har nu RGB lys. Man kan køre controlleren direkte på bundkortet, og styre lyset på den måde, eller man kan skifte lyset ved hjælp af knappen på fronten. Man kan købe ekstra LED strips og montere i kabinettet, eller montere andet RGB grej på controlleren, Den understøtter nu 12V LED strips.

 

be quiet! Dark Base Pro 900 R2

 

Hvad er min vurdering af disse nye ændringer.

be quiet! har taget et super lækkert produkt, og gjort det endnu bedre efter min mening. Det skal der ikke herske nogen tvivl om overhovedet.

Dark Base Pro 900 Rev. 1 er i forvejen et utrolig gennemtænkt produkt, og mulighederne i det er så godt som uendelige. Der er masser af plads til enten at lave en stor filserver, eller et stort flot custom vandkølet setup.

De nye ændringer i kabinettet gør, at be quiet! Dark Base Pro 900 kabinettet nu er blevet endnu mere attraktivt. Muligheden for RGB lys, og endnu flere blæsere på controlleren gør, at kabinettet følger tidens tand og dagens behov for lys og fancy features.

Det jeg elsker ved be quiet! Dark Base Pro 900 Rev 2 er, at det giver mulighederne, men man på ingen måde er tvunget til, at bruge dem. Det gør dette kabinet ret unikt, så man kan køre et stilrent diskret design, eller man kan fylde det med gejl og RGB lys.

Ifølge PriceRunner kan man i skrivende stund erhverve sig dette super lækre kabinet for omkring 1700 DKK. Nogle vil mene det er mange penge for et kabinet, men man får virkelig også super kvalitet for alle de kroner man bruger på det. Udførelsen og kvaliteten på dette kabinet får man svært ved, at finde magen til hos andre producenter. Derfor har be quiet! Dark Base Pro 900 Rev 2 stadig fortjent en flot skinnende GULD stjerne som vurdering.

Læs mere om be quiet! Dark Base Pro 900 Rev 2.0 her:
https://www.bequiet.com/en/case/1472

be quiet! Dark Base Pro 900 Rev 2

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

HwT: Astro A50 Wireless headset


HwT: Asus ROG STRIX GO 2.4 Headset


HwT: Endgame Gear XMOne Mus


HwT: Logitech G604 Lightspeed


HwT: Roccat Vulcan 121 AIMO


HwT: Rocat Kain 120 AIMO Gaming Mus


HwT: Havit Gamenote HV-KB395L


Tweak: DeepCool Assassin III Køler


HwT: COUGAR Attila In-Ear Headset


HwT: Corsair Nightsword RGB Mus