Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
Cryorig H7 CPU Køler


Anmeldelse
Perixx Perimice-718R Ergonomisk Mus


Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Slim Køler


Anmeldelse
Sandberg RGB Soft Desk Pad XXXL


Anmeldelse
Froggaming Sleeved Kabel Kits


Anmeldelse
Froggaming XXL Musemåtte


Anmeldelse
Paracon REBEL Gaming Tastatur


Anmeldelse
Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Anmeldelse
Paracon RIOT Gaming Tastatur


Anmeldelse
be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


2018-07-06 15:00English version

Cherry Gentix Silent MusVi skal denne gang kigge på et Cherry produkt, som ikke er beregnet til gaming. Til gengæld er det beregnet til kontor brug i miljøer hvor der er behov for stilhed. Sig velkommen til musen Cherry Gentix Silent.

 

Cherry Logo

 

Cherry er en kendt producent, men primært for sine gaming kontakter til tastaturer. De laver dog også egne produkter både til kontor og gaming.

 

Hvad er der i pakken.

Man modtager en lille fin hvid kasse, når man køber denne mus. Uden på kassen er et print af selve produktet på forsiden og siderne, og bag på kassen er specifikationerne listet op.

 

Cherry Gentix Silent

 

Inde i kassen finder vi selve musen pakke forsvarligt ind i en pose af bobleplast. Der er også en lille brugervejledning der fortæller lidt om musen og hvad den kan m.m.

 

Cherry Gentix Silent

 

Videre til de tekniske specifikationer.

Som man kan se, er der ikke mange muligheder for indstillinger på musen. Den kører med en fast indstilling på 1000 DPI, og knapperne kan holde til minimum 3 millioner aktiveringer. Musen er symmetrisk opbygget, og har 3 knapper, hvilket betyder at man nok kommer til at mangle nogen. Det kigger vi på lige om lidt.

 

 • Weight (product): approx. 116 g
 • Cable Length: approx. 1.80 m
 • Current Consumption: max. 100 mA
 • Dimensions (product): approx. 112 x 68 x 35 mm
 • Reliability: Standard keys: >3 mill. operations
 • Scanning: Optical
 • Resolution: 1000 dpi
 • Number of Keys: 3
 • Mouse wheel design: Scroll wheel with key function
 • Design: Symmetrical,
 • Connection: USB
 • Housing colour: black
 • Key colour: black
 • Warranty: 2 years

 

Lad os kigge på produktet.

Som man kan se, er det en meget stilren mus. Cherry har det generelt med, at lave stilrene produkter.

 

Cherry Gentix Silent

 

Scrollhjulet er belagt med blød gummi, så man har godt greb i den. Der er også en knap i selve scrollhjulet. Hvis det er helt mørkt, kan man lige ane lyset fra sensoren igennem det gennemsigtige plastik i hjulets sider.

 

Cherry Gentix Silent

 

Der er ikke nogle knapper på siden af denne mus. Til gengæld er der lækker blød gummi, som sikrer at man har godt fat i musen.

 

Cherry Gentix Silent

 

Det samme gør sig gældende på den anden side.

 

Cherry Gentix Silent

 

Musen er Splittet på langs af en grå linje. Et nydeligt diskret Cherry logo er printet på denne grå stribe.

 

Cherry Gentix Silent

 

Kigger vi under musen, kan vi se sensoren. Der er 4 gode glidepuder, så musen glider nemt over de fleste overflader.

 

Cherry Gentix Silent

 

Den 1.8 meter lange ledning er forholdsvis tynd, og i plastik. Dette produkt er jo ikke beregnet til gaming, så fancy stofbeklædning er ikke nødvendigt her.

 

Cherry Gentix Silent

 

Software:

Cherry har lavet en fælles software til alle deres produkter ved navn KeyMan.

Med KeyMan kan man justere lidt forskellige indstillinger på de Cherry produkter man nu har installeret. På musen her, kan man justere funktionerne for de 3 knapper. Så man har faktisk mulighed for, at give knappen i scrollhjulet en funktion efter eget ønske. Det kan nogen nok finde brugbart.

 

Cherry Gentix Silent

 

Hvordan er musen så i brug.

Jeg har testet Cherry Gentix Silent over nogle dage for, at skabe mig et indtryk af den i daglig brug.

Dagligdagen:

Jeg har brugt musen til alle formål de sidste dage, eller det vil sige jeg har prøvet på det i hvert fald.

Musen er god, det er der ingen tvivl om. Men når jeg nu også er gamer, falder denne mus lidt til jorden. Den mangler knapper og DPI indstillinger.

Havde Cherry bare givet musen en eller to knapper på siden og en mulighed for at indstille DPI. Så havde det været en helt anden historie.

Denne mus bliver dog slet ikke solgt som et gaming produkt, så det vil jeg selvfølgelig ikke vurdere den ud fra. Men knapperne på siden mangler jeg dog stadig.

Ergonomien:

Cherry Gentix Silent ligger faktisk ganske fint i hånden. Det buede design gør, at hånden falder naturligt over musen, også selvom jeg har en forholdsvis stor hånd.

Musen har også noget rigtig godt gummi på siderne. Det gør, at man nemt og ubesværet kan løfte musen fra underlaget og justere positionen.

Støjen:

Det er netop på støjen, at Cherry Gentix Silent har sin fordel. Alle knapper i musen er meget stille. Så man forstyrrer ikke omgivelserne med endeløse kliklyde hele tiden.

Scrollhjulet er ligeledes meget støjsvagt. De små klik der er i det når man ruller, siger så godt som ingenting.

Der er ingen tvivl om, at denne mus er god til kontor miljøer, hvor man sidder flere sammen. Man vil ikke bemærke, at nogen bruger denne mus.

 

Hvad er min vurdering så.

Cherry har som altid lavet et rigtig lækkert produkt. Cherry Gentix Silent er en god mus, når det gælder kontorbrug. Den kan umiddelbart ikke anbefales til gaming, med mindre du bruger præcis de indstillinger, som musen tilbyder.

Jeg kan rigtig godt lide gummiet på siderne af musen. Det gør virkelig, at man har et godt greb om musen når man skal korrigere positionen på musemåtten.

Man har desværre ikke mulighed for, at justere DPI indstillingen på musen. Det kunne ellers have været meget lækkert, da det jo ikke er alle der kan bruge en mus der er låst fast på 1000 DPI. Man kan dog som sædvanlig finjustere hastigheden på musen inde i Windows indstillingerne for musen.

Det eneste jeg personligt har savnet ved denne mus, er knapperne på siden. Jeg bruger dem hele tiden, og det irriterer mig at jeg nu skal lede efter knapperne på skærmen i stedet for bare at trykke på dem. Den normale funktion for knapperne på siden af en mus er jo frem og tilbage. Det bruger jeg hele tiden når jeg surfer på nettet, eller kigger i filmapper.

Er man ikke vant til at bruge disse knapper, kan jeg klart anbefale denne mus. Da den ud over denne lille mangel er super lækker at bruge.

Musen koster i skrivende stund omkring 120 DKK, hvilket ikke er specielt meget for en god stabil mus.

Min endelige vurdering af denne mus må være en flot skinnende SØLV stjerne. Den får sølv fordi jeg simpelthen mangler de knapper på siden, og muligheden for at indstille DPI på musen. Også selvom vi snakker om, at musen kun er til kontor brug. Knapperne bruger jeg hele tiden, og DPI kan jeg også få brug for når jeg blandt andet redigerer billeder.

 

Læs mere om Cherry Gentix Silent her:

https://www.cherry.co.uk/cherry-gentix-silent.html

SILVER Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

3D printer - Teknik (2/2)


3D printer - Indkøb (1/2)


Artikler på Tweak.dk


Tweak: ASUS ROG RYUJIN 360 Køler

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


3D Print Linksamling


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer