Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
Cryorig H7 CPU Køler


Anmeldelse
Perixx Perimice-718R Ergonomisk Mus


Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Slim Køler


Anmeldelse
Sandberg RGB Soft Desk Pad XXXL


Anmeldelse
Froggaming Sleeved Kabel Kits


Anmeldelse
Froggaming XXL Musemåtte


Anmeldelse
Paracon REBEL Gaming Tastatur


Anmeldelse
Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Anmeldelse
Paracon RIOT Gaming Tastatur


Anmeldelse
be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


2018-07-20 15:00English version

Fantech CAPTAIN 7.1 Gaming HeadsetVi skal i denne anmeldelse kigge på det sidste produkt fra Fantech i denne omgang. Jeg har gemt et 7.1 surround headset til sidst. Så vi kigger i denne anmeldelse på et Fantech HG14 CAPTAIN 7.1 Gaming Headset.

 

Fantech Logo

 

Fantech er en producent fra østen, som bliver importeret af USB-Port.dk. Det er meningen, at Fantech skal være en værdig konkurrent til de dyre mærker. Altså god kvalitet til en fair pris.

 

Intro video.

Her er en lille video, som fortæller lidt om de highlights der er ved dette headset.

 

 

Hvad finder vi i kassen.

Kassen har fine illustrationer og tekniske specifikationer printet på ydersiden. Man er ikke i tvivl om, hvordan produktet i kassen ser ud, eller hvad det kan.

 

Fantech HG14 Captain

 

Inde i kassen finder vi selve headsettet. Det er pakket ind i en pose af boble plast, så det er godt beskyttet imod stød og slag.

 

Fantech HG14 Captain

 

Hvordan er de tekniske specifikationer.

Umiddelbart ser det ikke ud til, at mikrofonen har aktiv støjreduktion. Måske det er bygget ind i driveren. Højttalerne er 50 mm enheder, hvilket er ganske fint. De skulle spille hele det hørebare frekvensområde på 20 Hz - 20 kHz, hvilket lover godt. Om de så gør det overbevisende og detaljeret vil testen vise senere. En 2.5 meter lang ledning er perfekt, hvis man har sin computer under bordet som jeg har.

 

 • Mic Dimensions: Ø6.0 x 5 mm
 • Mic Sensitivity: 58 dB
 • Mic Direction: Omni directional
 • Speaker Unit: Ø50 mm
 • Speaker Impedance: 32 ohm
 • Speaker Sensitivity: 95 dB
 • Speaker Frequency: 20 Hz - 20 kHz
 • Cord Length: 2.5 m
 • Connection tybe: USB
 • Control: Cord Remote Control

 

Lad os tage et kig på godterne.

Headsettet er ret lækkert, og sidder komfortabelt på hovedet. Mikrofonen er en lille svanehals mikrofon med, som sidder fast det viste sted. Så man kan ikke skubbe den ind eller fjerne den på anden måde.

 

Fantech HG14 Captain

 

Hver ørekop er med metal net, hvor der kommer lys ud af. Der er ligeledes et Fantech logo, som lyser i hver ørekop. Bemærk de røde syninger på hoved puden, som passer fint til det røde tema headsettet har.

 

Fantech HG14 Captain

 

Ørekopperne er ret store, og headsettet virker robust lavet.

 

Fantech HG14 Captain

 

Hoved puden har et Fantech stempel i læderet, som ser ret fedt ud. Hoved bøjlen er lavet i stål, hvilket gør headsettet meget robust. Som man kan se, er der store metal beslag, som igen viser at dette headset kan holde til lidt af hvert.

 

Fantech HG14 Captain

 

Øre puden er tyk og blød. Den har en hul diameter på 5.5 cm. hvilket måske er lige i underkanten til nogen på den høje led. Men puden er så blød, at man ikke bemærker den trykker på øret.

 

Fantech HG14 Captain

 

Cirka 50 cm nede på ledningen finder vi fjernbetjeningen. Den er i en tilpas størrelse, og virker også som noget der kan holde til lidt af hvert med kraftige træk aflastninger.

 

Fantech HG14 Captain

 

På fjernbetjeningen finder vi en volumen knap. Der er også en knap til at slukke for lys og mikrofon i headsettet. Desværre er der ingen indikation af om mikrofonen er slukket eller tændt.

 

Fantech HG14 Captain

 

Til sidst et billede af selve kablet og stikket. Stikket er et kraftigt USB stik, som man nemt kan få fat i. Kablet er også et kraftigt gummi kabel med glimmer i. Det er første gang jeg har set den slags kabel til et headset, og må indrømme det ser ret fedt ud.

 

Fantech HG14 Captain

 

Softwaren.

Fantech har lavet en driver software til dette headset. I denne software kan man indstille forskellige ting, og give forskellige effekter til lyden i headsettet.

På første fane finder vi Equalizeren. Det er super smart hvis man gerne vil finjustere lyden i headsettet, så det passer til ens eget behov. Man kan ligeledes tillægge lyden en 3D effekt, hvis man skulle have det behov.

 

Fantech HG14 Captain

 

På 'Effect' fanen kan man vælge forskellige effekter for lyden. Jeg må indrømme, at nogle af dem lyder bedre end andre.

 

Fantech HG14 Captain

 

Så er der indstillinger for mikrofonen, hvor man kan justere styrken og om der skal være boost på den eller ej.

 

Fantech HG14 Captain

 

Til sidst er der Virtuel Surround. CCW og CW er en eller anden sjov effekt, hvor lyden drejer omkring. Jeg vil tro det er for sjov, og for at teste forskellige muligheder. Om man kan bruge det til noget seriøst er mig lidt mere tvivlsomt.

 

Fantech HG14 Captain

 

 

Så skal der lyttes.

Sammenlignes med: 

 • Headset: Sennheiser PC-350SE
 • Lydkort: ASUS Essense STX II

 

Komforten:

Jeg har brugt dette headset en del timer i træk. Både med hensyn til gaming, men også med hensyn til at lytte til musik imens jeg redigerer artikler. Komforten i dette headset er faktisk ganske god. Jeg har ikke haft nogle gener i forbindelse med mine briller eller hovedbunden, som ellers er de typiske steder jeg møder ømhed efter længere tids brug på nogle headsets.

Konen prøvede dog headsettet kort, og hun syntes umiddelbart det var for tungt, og sad for løst på hovedet. Hun har et forholdsvist smalt hoved, hvilket man må formode mange børn også har. Så dette headset er umiddelbart ikke så brugbart til børn.

Lyden:

Selve grundlyden i headsettet er ikke noget at råbe hurra for. Den lyder ret dåse agtig, og mangler diskant og detalje. Heldigvis har Fantech valgt at lave en driver med Equalizer, så selve grundlyden betyder mindre da man kan justere lyden til sit eget behov. Det giver en del frihed i forhold til headsets uden equalizer. (Ja, dem har jeg skam mødt)

En anden fordel er, at dette headset jo er et USB headset. Så man skifter sjældent lydkilde på sådanne et headset. Det vil altid være en computer, hvor man kan installere en driver. Hvis man gerne vil slippe for at installere driver, og skal bruge grundlyden. Så er man ret dårligt stillet med dette headset.

 

Mikrofonen:

Mikrofonen skulle være med støjreduktion ifølge Fantech. Som man kan høre i nedenstående optagelse uden baggrundsstøj, er der dog en del hvid støj i optagelsen. Optagelsen er foretaget uden boost, så den skulle være så støjfri som mulig.

 

 

Som man kan høre på denne optagelse, holder Fantech meget godt hvad de lover med hensyn til støjreduktion. Mikrofonen optager ikke særlig meget fra omgivelserne, hvilket gør headsettet rigtig godt til LAN parties og i støjende omgivelser med søskende der render rundt og leger, eller kæresten der ser fjernsyn imens man spiller.

 

 

Lyset:

Lyset i headsettet er ganske nydeligt og afdæmpet. Som man kan se her, er der lys i mikrofonen. Desværre slukker dette lys ikke sammen med mikrofonen. Det havde ellers lige sat prikken over i'et, så man kunne se fysisk om den var slukket eller tændt.

 

Fantech HG14 Captain

 

Lyset i hver ørekop er også ganske afdæmpet. Jeg kan godt lide, at man ikke sidder i et lyshav når man sidder om aftenen og spiller, så lyset i dette headset passer glimrende til min stil.

 

Fantech HG14 Captain

 

Hvad er min vurdering så.

Fantech vil det rigtig godt, men jeg synes ikke helt de formår at komme i mål med det de ligger op til.

Fantech HG14 Captain er i det store hele et godt headset. Det halter bare en del på lydsiden, hvor det jo ellers gerne skulle slå igennem, nu det er et headset.

Hvis vi snakker grundlyden, så er den meget indeklemt, og mangler bestemt diskant og detalje efter min mening. Man kan justere det meget i forbindelse med den medfølgende driver, men det vil jeg personligt ikke bryde mig om. Den slags skal kun være til meget små fine justeringer, og ikke til at tilpasse hele lydbilledet som jeg mener er nødvendigt her.

Mikrofonen optager også stemmen fint, men jeg havde dog en del hvid støj med i optagelserne som man kan høre ovenfor. Det synes jeg umiddelbart ikke der skal være, og jeg ved af gode grunde ikke om det er standarden eller om det er en fejl i mit setup. Det kan være det er irriterende for nogen, måske ikke alle.

Headsettet har en god komfort, det kan man ikke komme uden om. Dog er det måske ikke til de mindste hoveder, da konen synes det er for tungt og sidder for løst på hendes hoved.

Prisen for dette headset ligger på lige under 350 DKK, hvilket i og for sig er en ganske glimrende pris. Man får et komfortabelt headset, som kan justeres til at spille som du vil have det, og hvor mikrofonen har støjreduktion og optager stemmen ganske fint.

Min vurdering af dette headset bliver femstjernet. Jeg synes ikke helt det formår at hive sig op på metal, da der er for mange hængepartier og mangler ved headsettet i forhold til hvad det faktisk skulle kunne.

 

Læs mere om Fantech HG14 Captain her:

http://www.teecomp.com/products/audio/14/113

 

Fantech HG14 Captain

 

 

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

3D printer - Teknik (2/2)


3D printer - Indkøb (1/2)


Artikler på Tweak.dk


Tweak: ASUS ROG RYUJIN 360 Køler

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


3D Print Linksamling


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer