Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Slim Køler


Anmeldelse
Sandberg RGB Soft Desk Pad XXXL


Anmeldelse
Froggaming Sleeved Kabel Kits


Anmeldelse
Froggaming XXL Musemåtte


Anmeldelse
Paracon REBEL Gaming Tastatur


Anmeldelse
Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Anmeldelse
Paracon RIOT Gaming Tastatur


Anmeldelse
be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


Anmeldelse
CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Anmeldelse
Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


2018-06-22 15:00English version

ROCCAT Horde AIMO TastaturSå skal vi til, at kigge på et nyt produkt fra ROCCAT. De har frigivet et nyt tastatur i deres Horde serie med AIMO intelligent lys styring indbygget.

 

ROCCAT logo

ROCCAT er en velkendt producent af lækre gaming produkter. De laver alt fra mus, tastaturer til headsets.

 

Lad os kigge på en video af produktet inden vi går videre.

 

 

Lad os kigge på indpakning og indhold.

Man får en fin kasse med print af produktet på forsiden og de tekniske specifikationer på bagsiden.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Inde i kassen lægger det hele godt beskyttet i plastikposer og pap. På den måde bliver det ikke ridset under transport, eller skadet af stød og slag.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Indhold:

 • ROCCAT Horde AIMO tastatur
 • Håndleds støtte
 • Brugervejledning

 

Her kommer de tekniske specifikationer.

Som man kan se, har tastaturet indbygget hukommelse, en god ARM processor til at styre det med og 1,8m stofbetrukket kabel. Det tyder godt alt sammen.

 • ARM Cortex-M0+ 50MHz
 • 512kB indbygget hukommelse
 • 1000Hz signalfrekvens
 • 1.2mm actuation point for macro keys
 • LED driver, 256 steps PWM control
 • Six-zone illumination with 12 RGB LEDs
 • Wheel encoder with 20 steps
 • 1.8m flettet USB-kabel

  STØRRELSE / VÆGT
 • Vægt 1100 g

  SYSTEMKRAV
 • Windows® 8, Windows® 7, Windows® 10 
 • Internet connection for driver installation
 • USB 2.0 Port

 

Skal vi kigge på sagerne.

Sættet består af et tastatur og en håndleds støtte.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Håndleds støtten klikkes på uden problemer, man ligger begge dele på bordet, og glider støtten ind under tastaturet, hvorefter det selv klikker på plads. Nemt og ubesværet.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Kigger vi på undersiden af sættet finder vi nogle gode store gummifødder som sikrer, at tastaturet ikke skrider nogen steder.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Selv de foldebare bagben har gummi på, så tastaturet står godt fast på bagsiden selv når disse er foldet ud.

 

ROCCAT Horde AIMO ROCCAT Horde AIMO

 

Tastaturet har generelt et fedt design, hvor tasterne er sænket under overfladen. Det giver et fint samlet og rent indtryk. Hvordan det påvirker lyset ser vi på lidt senere i test sektionen.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Oppe i højre hjørne har vi et hjul, som har flere forskellige funktioner. Alle funktioner der kan skrues op og ned for, eller justeres på anden måde. De kan justeres med dette hjul. Det er smart.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Der er en Fn tast på tastaturet, men ikke mærket nogen Fn funktioner op. Så jeg gætter på, at den slags programmeres i ROCCAT Swarm som softwaren til tastaturet hedder. Det kigger vi også på lidt senere.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Tastaturet har dedikerede taster i toppen til flere forskellige ting. Der er blandt andet taster til multimedia funktioner, men også taster til lys og mikrofon lyd og flere andre ting. Det er super lækkert de er lige ved hånden, og ikke gemt under Fn funktionen.

En ting jeg ikke lige har set før, er blandt andet muligheden for hurtigt, at justere mikrofon styrken. Det synes jeg er rigtig smart.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

I venstre side har vi 5 dedikerede makro taster, som man kan programmere helt efter behov. Igen super lækkert, at disse funktioner ikke er gemt under Fn funktionen.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Til sidst et billede af stikket. Man er ikke i tvivl om, hvad man hiver ud, når man hiver i dette stik. Det er mærket op med ROCCAT Horde. Kablet er et fint tyndt stofbetrukket kabel, så det kan ligge alle steder.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Så skal vi kigge på softwaren:

ROCCAT har lavet en fælles software for alle deres produkter der hedder SWARM. På den måde skal man kun hente et stykke software, når man har flere forskellige ROCCAT produkter.

På første fane, kan man justere flere tekniske indstillinger på tastaturet. Der er hastighed af gentagelse og man kan indstille om tastaturet skal have lyd på. Det er lidt sjove funktioner, og nogle af dem kan man da godt lege lidt med.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Lidt mere avanceret bliver det på næste fane, hvor man kan programmere alle tasterne efter behov. Man kan tildele alle taster andre funktioner og makroer. Det er ret lækkert. Der findes en del forskellige gaming profiler som man kan bruge. Disse er programmeret på forhånd.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Belysningen har 6 forskellige lys zoner. Så man kan ikke programmere lys i hver enkelt tast, men man gør det for hver zone. Det fungerer nu også meget godt, men fuld RGB styring er nu det bedste.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Der er også mulighed for, at bruge den patenterede AIMO lysstyring, hvor lyset tilpasser sin opførsel alt efter hvordan brugeren bruger sine produkter. Det er kompatibelt med alle ROCCAT AIMO produkter, så man kan have fuldt lysstyring af hele sit sæt.

Læs mere om ROCCAT AIMO her:

https://aimo.roccat.org/da/Overview/

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Så er det tid til, at skrive og teste.

Komforten:

Dette tastatur er super lækkert at skrive på. Det har indbygget håndledsstøtte, som man kan tage af hvis man ikke har brug for det. Jeg kan godt lide at bruge det, da mine hænder slapper mere af, specielt ved et tastatur der er lidt højere.

 

Støj:

Da dette tastatur er af membran typen, larmer det ikke særlig meget. Det kan jeg godt lide, specielt hvis man sidder sammen med andre som jeg gør.

Kontakterne i dette tastatur er Membraniske, hvilket vil sige det er membran taster som opfører sig lidt som mekaniske. Det gør de på den måde, at de aktiverer højere oppe, hvilket vil sige man ikke skal trykke dem helt i bund hver gang. Det er super smart.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

ROCCAT Skriver:

Membranical repræsenterer det perfekte kompromis mellem membran og mekanisk. Det hurtige aktiveringspunkt midtvejs giver det mest præcise og responsive anslag nogensinde, hvilket giver hurtig men stille indtastning. Ødesignet er smudsafvisende, så man får præcis gaming med kun lidt besvær, og tasterne med middelhøjde og præcisionsdesign til fingerspidserne forbedrer tasteforskellen enormt.

AKTIVERINGSHASTIGHED:
Horde-makrotaster: 5,0 ms
Horde Membranical-taster: 7,8 ms
Standardmembrantastatur: 9,0 ms

 

Layout:

ROCCAT Horde AIMO har et standard tastatur layout når det kommer til placering og den fysiske størrelse af tasterne. Det er super fedt de ikke begynder at afvige fra det på nogen måde.

Jeg elsker de dedikerede taster til de forskellige standard funktioner, og de smarte hjul hvor man kan justere en masse praktiske ting. Alt i alt er det gode gennemtænkt og fundet på af ROCCAT.

Til de lidt mere avancerede brugere, er der jo muligheden for at programmere nogle makro taster i venstre side. Det er også en fed ting, at have disse dedikerede taster.

 

Software:

ROCCAT Swarm er et lækkert stykke software. Man har nemt og hurtigt overblik over alle de funktioner ens produkter har.

Man kan indstille stort set alt på dette tastatur, hvad enten det er funktioner eller lys man nu vil rode med.

 

Lyset:

Lyset i ROCCAT Horde AIMO er måske efter nogens mening ret begrænset. Det har 'kun' 6 lys zoner, som man så kan indstille efter behov. Så har det AIMO, som er automatisk tilpasning efter hvordan man nu bruger tastaturet. Så bruger man det meget er det ret aktivt i lyset, og bruger man det lidt, bliver det mere afdæmpet.

En ting der gør, at dette tastatur skiller sig drastisk ud fra de mekaniske modeller som vi kender er, at der kun kommer lys ud af bogstaverne i tasterne. Man sidder altså ikke foran et lyshav, hvor der kommer lys ud under selve tasterne også, men i en ret afdæmpet og rolig belysning. Jeg kan godt lide det, men det vil måske virke lidt kedeligt og begrænset for nogen.

 

ROCCAT Horde AIMO

 

Hvad er så min bedømmelse.

ROCCAT Horde AIMO er et tastatur lige efter mit temperament. Jeg kan bestemt godt lide det.

Det larmer ikke som en skrivemaskine, når man skriver på det, hvilket er super fedt. Jeg (og ikke mindst min kone som jeg deler kontor med) kan godt lide at slippe for de høje klik lyde og mekaniske lyde som selv et MX-RED laver. Et membran tastatur er altså at foretrække, hvis man skal taste eller spille meget i rum med andre.

Det afdæmpede lys synes jeg også er super lækkert. Jeg har ikke det store behov for et lyshav når jeg sidder og spiller, nogle gange kan det faktisk blive for meget af det gode efter min mening. Her er lyset meget fint tilpasset ved, at det kun kommer ud af selve bogstaverne, og hele tasten ikke bader i lys. AIMO bruger jeg personligt ikke til så meget, da jeg godt kan lide at tilpasse lyset i mit tastatur til mit setup. Så det står typisk på en fast rød farve, men jeg kan godt se det er smart for det yngre publikum. Det er der ingen tvivl om.

Funktionen med hjulet og de funktioner man kan få ud af det synes jeg til gengæld er super smart. Man kan hurtigt og nemt skrue op og ned for lyden, tilpasse lyset og meget mere. Det er bare smart så det gør noget.

De membraniske kontakter i dette tastatur er også super gode. Jeg har jo spillet og skrevet artikler med tastaturet, og det har ikke svigtet på nogen måde. Tasterne er bløde at skrive på, men aktiverer lyn hurtigt, hvilket er fedt.

Man kan i skrivende stund købe dette tastatur til under 600 DKK i danske butikker. Hvis tastaturet holder den pris, synes jeg det er en super deal. Ellers ligger gennemsnittet på under 800 DKK, hvilket også er en rigtig god deal. Man får meget for pengene.

Samler man det hele samme, så kan dette tastatur kun få en GULD stjerne. Det er lækkert at bruge, der er programmerbart lys og tastefunktioner, håndledsstøtte og en god software pakke med. Alt i alt er det en rigtig godt køb for pengene.

 

Denne artikel er blevet til i samarbejde med...

 

Læs mere om ROCCAT Horde AIMO her:

https://www.roccat.org/da-DK/Products/Gaming-Keyboards/Horde-AIMO/

ROCCAT Horde AIMO

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

3D printer - Teknik (2/2)


3D printer - Indkøb (1/2)


Artikler på Tweak.dk


Tweak: ASUS ROG RYUJIN 360 Køler

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


3D Print Linksamling


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer