Forsiden
Søgning
Seneste: Anmeldelser

Cryorig H7 CPU Køler


Perixx Perimice-718R Ergonomisk Mus


be quiet! Dark Rock Slim Køler


Sandberg RGB Soft Desk Pad XXXL


Froggaming Sleeved Kabel Kits


Froggaming XXL Musemåtte


Paracon REBEL Gaming Tastatur


Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Paracon RIOT Gaming Tastatur


be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Vis alle
2018-05-18 15:00English version

Fantech MVP861 Combo Gaming SetSå er Fantech tilbage på bloggen med endnu et produkt. Vi skal denne gang kigge nærmere på deres MVP-861 Gaming Combo sæt, bestående af et mekanisk tastatur og en mus.

 

Fantech Logo

 

Fantech er en ny producent på det danske marked, som er importeret af USB-Port.dk Fantech produkterne skulle være lavpris produkter med en ret høj kvalitet og funktionalitet.

 

Vi starter med en lille introduktions video af produktet.

 

 

Videre til indpakning og indhold i kassen.

Kassen man modtager er med flotte tryk af både produkter og specifikationer på ydersiden. Der er fint forklaret, hvilket design og hvilket kontakter der brugt i tastaturet.

 

Fantech MVP861 Combo

 

I kassen finder man et tastatur, ekstra kontakter til dette og en mus samt en brugervejledning.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Indhold:

 • Fantech MVP-861 Commander Mechanical Keyboard
 • Fantech MVP-861 Commander Gaming Mouse
 • Extra Outemu Switches and Tool
 • Userguide

 

De tekniske specifikationer.

Som man kan se, er det lidt sparsomt med de tekniske oplysninger. Jeg har her skrevet dem direkte af fra kassen, da man ikke kan finde det på Fantech hjemmesiden.

Tastaturet er et programmerbart RGB tastatur med blå Outemu kontakter (Dem der klikker). Outemu er et ret kendt mærke efterhånden, så det er der intet galt i.

Musen har 5 programmerbare taster. Men de to til fingrene er jo forudbestemt. Så i teorien har man vel kun 3 programmerbare taster. Det er dog også nok til de fleste brugere med mindre man spiller MMORPG eller andet i den stil. Men så køber man heller ikke sættet med denne mus. Optisk sensor og justerbar DPI på 1200-3200 DPI. Jeg tænker måske, at 1200 DPI er lige højt nok til mange, så hvis det er det laveste den kan gå er det nok ikke så godt. Mange FPS spillere spiller på 800 DPI som standard.

Tastatur:

 • Name: RGB Mechanical Gaming Keyboard
 • Number of keys: 104
 • Power consumption: 40-120mA
 • Working voltage: 4,5-5,3V
 • Metal body
 • All Keys Anti Ghost
 • 18 Spectrum Light Modes
 • Windows Lock Function
 • Media Functions
 • Size: 447x140x37 (WxLxH)
 • Switch:
  Type: Blue (Clicky)
  Actuation Point: 1.9 +/- 0.4mm
  Actuation Reset: 0.4mm
  Life Span (Actications): 60mio

Mus:

 • Gaming Optical Sensor
 • 5 Programable Macro Buttons
 • On-The-Fly DPI adjustment (1200-3200 DPI)
 • 1000Hz Polling rate
 • 5mio. Click lifetime
 • 1.8m Nylon braided cable
 • Silicon rubber roller
 • Low-friction feet
 • 20g Counter Weight
 • Size: 122x68x40mm

 

Lad os så se på tingene.

Således ser hele sættet ud. Vi kigger først på tastaturet, så musen.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Tastaturet:

Tastaturet er ganske nydeligt med standard taste layout. Alle knapper har standard størrelse, og 'enter' tasten har også et standard nordisk udseende. Det tastatur jeg har modtaget er engelsk, så der er ikke æøå på tasterne. Jeg er dog vant til at skrive på et tastatur, så det betyder ikke så meget for mig, da jeg ved hvor knapperne sidder. Tastaturet kan endnu ikke købes i nordisk layout.

 

Fantech MVP861 Combo

 

På højre side af tastaturet, har vi en FN tast. Det er til at aktivere sekundære funktioner på taster.

 

Fantech MVP861 Combo

 

På venstre side har vi en Windows tast, som kan låses. På den måde hopper man ikke ud af spil, hvis man i kampens hede kommer til at trykke på den.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Der er lagt FN funktioner på mange taster. Samtlige F taster har en sekundær funktion i form af multimedia og standard program genveje.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Man kan også styre meget af lyset og de effekter man vil have i tastaturet på disse ekstra funktioner. Det er ret smart, så skal man nemlig ikke have fat i driveren hele tiden.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Overfladen på tastaturet er i stål, hvilket giver et ret fedt og råt udseende. Man får også fornemmelsen af, at det er et tastatur i høj kvalitet. Oppe i højre hjørne finder vi dioderne for de forskellige låse funktioner. Jeg tror det er første gang jeg ser en diode for lås af windows tasten.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Der følger nogle ekstra kontakter med tastaturet, så hvis man skulle få en defekt kontakt på et tidspunkt, så kan man bare skifte den. Kontakterne er nominere til 60mio aktiveringer, så jeg tror der går et stykke tid. Der er også et lille stykke værktøj med til at skifte kontakterne med.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Jeg prøvede faktisk at skifte en af kontakterne, men det kræver en del tålmodighed da værktøjet ikke er så nemt at bruge. Det skal man vist kun rode med, hvis man får en defekt som man skal skifte for alvor.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Tager vi et kig under tastaturet, finder vi 4 gode gummifødder. Det sammen med den ret høje vægt på over 1kg gør, at tastaturet står godt fast.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Man kan vippe de bagerste fødder ud, så man får lidt hældning på tastaturet. Det er der nogen der kan lide, andre kan ikke. Personligt kan jeg godt lide hældningen. Tastaturet står fint fast, selvom der ikke er gummi på de fødder man folder ud.

 

Fantech MVP861 Combo Fantech MVP861 Combo

 

Her er et par billeder af hældningen.

 

Fantech MVP861 Combo

Fantech MVP861 Combo

 

Til sidst et billede af kablet. Det er et stofbeklædt kabel med en god tykkelde og ret fleksibelt. En ganske fin kvalitet.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Musen:

Så tager vi et kig på musen der følger med dette sæt. Det er en ret standard FPS mus lavet i plastik. Den har 5 programmerbare knapper, hvor de 3 af dem er på toppen af musen i form af scrollknappen og to knapper bag hjulet.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Denne mus har ikke nogle knapper på siderne, hvilket gør den ret besværlig at spille med. Jeg har i hvert fald vænnet mig til, at bruge tommelfinger knapper hele tiden.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Der er struktur på begge sider af musen, hvilket giver et ret godt greb. Strukturen er dog ret flad i det, så det kunne godt have været bedre. Men det er klart bedre end ingenting.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Under musen finder vi nogle glidepuder, som gør at musen glider nemt hen over underlaget. Det er også her vi finder den optiske sensor, som giver et ret kraftigt rød lys fra sig når musen er aktiveret. Det kigger vi på lidt senere.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Til sidst et kig på kablet, som er et tyndt stofbeklædt kabel. Det er desværre også ret stift, hvilket gør det besværligt at rette ud, og gør at det nemt skubber til ting der ligger på bordet foran musen.

 

Fantech MVP861 Combo

 

Her er mine test resultater.

Tastatur:

Min generelle opfattelse af tastaturet er, at det er i en ret god kvalitet. Jeg kan godt lide det vejer en del, så man er sikker på det bliver stående hvor man nu stiller det.

 

Ergonomien:

Tastaturet har desværre en ret høj forkant. Hvis man ydermere vinkler tastaturet med bagfødderne, får man et ret højt tastatur. Det gør, at man ikke rigtig kan skrive på det, uden man har hænderne flyvende over underlaget hele tiden. Så man slapper ikke rigtig af i håndled, når man skriver på tastaturet. Jeg vil klart anbefale man anskaffer sig en håndledsstøtte til tastaturet.

 

Støjniveau:

Da dette tastatur er bygget op omkring kontakter med klik funktion, larmer det ret meget. Nogen elsker klik lyden, andre hader den. Min kone mener bestemt ikke det er noget hun gider høre på i længden, og jeg har faktisk tendens til at give hende ret. Når man er vant til at sidde med et membran tastatur, så larmer et mekanisk tastatur med klik funktion ekstremt meget. Men det er alt sammen en smagssag.

 

Layout:

Layoutet på tasterne er ganske standard på dette tastatur. Selvom det er et engelsk tastatur, har Fantech bibeholdt den store 'enter' knap, som vi er vant til på nordiske tastaturer. Det er nemlig ikke alle der bibeholder formen på denne tast. Det er ret fedt, og gør, at man ikke får så mange fejltastninger, selvom tastaturet er med engelske bogstaver og uden æøå.

 

Software:

Fantech har lavet en driver til tastaturet, som er rimelig overskuelig. Man har en del funktioner, hvor man kan programmere lys og macro funktioner, hvilket er ret fedt. De kunne godt have gjort lidt mere ud af softwaren, men man vænner sig til det.

 

Fantech MVP861 Combo

Fantech MVP861 Combo

 

Lyset:

Lyset i tastaturet er ret godt. Jeg kan godt lide det, og det fungerer ret godt. Dioderne for låse funktionerne kunne dog godt have været lidt mere afdæmpet, og de justeres desværre ikke sammen med styrken i resten af tastaturet. Så de lyser rødt med fuld knald på.

 

Fantech MVP861 Combo

Fantech MVP861 Combo

 

Mus:

Helt modsat mit indtryk af tastaturet, er mit første indtryk af musen, at det er noget billigt skrammel. Det er synd, når man nu har sådanne et fint tastatur med i denne pakke. En dum besparelse.

 

Ergonomien:

Musen glider let hen over overfladen, og tracker faktisk ganske fint på underlaget. Den har en tilpas størrelse til min hånd, og knapperne sidder som de nu skal. Der er jo ikke nogen knapper til tommelfingeren, så det er begrænset hvor malplaceret resten af knapperne kan være.

 

Generelt brug:

Musen fungerer generelt meget godt, og tasterne er jo som de skal være og nu er på denne mus. Jeg blev dog gang på gang irriteret over de manglende tommelfinger knapper, og man finder hurtigt ud af, hvor meget man faktisk bruger dem i hverdagen såvel som til gaming. Det kunne jeg slet ikke affinde mig med. Men ser man bort fra det, og er man ikke vant til at bruge tommelfinger knapperne til noget, så er denne mus formodentlig perfekt for dig.

 

Softwaren:

Fantech har ligeledes lavet en software for musen. Der er tale om to forskellige stykker software, og jeg havde en del problemer med installationen af de to stykker software på samme tid. Det var som om, at når den ene var installeret, så overskrev den anden noget osv. Det var lidt noget rod, og jeg omgik det ved, at installere softwaren i hver sin mappe i stedet for den standard mappe som programmerne selv forslog.

Det håber og forventer jeg selvfølgelig Fantech gør noget ved, eventuelt samler driverne i en pakke, så man ikke skal hente to forskellige drivere. Det vil gøre det hele meget nemmere for alle parter.

Man har fint overblik over musen, og de funktioner man nu kan give de forskellige knapper. Der er også forskellige tekniske indstillinger man kan justere på musen. Bemærk, at musen ikke kan gå lavere end 1200 DPI, hvilket ikke er set særlig tit.

Indstillingerne af lyset i musen er noget rod. Jeg kunne ikke rigtig justere eller vælge effekt på lyset, og hvis jeg ville have en fast farve på lyset, kunne jeg heller ikke vælge hvilken farve jeg ville have. Det må Fantech få styr på.

 

Fantech MVP861 Combo

Fantech MVP861 Combo

 

Lyset:

Lyset i musen er faktisk tænkt godt, men udført ekstremt dårligt. Der er kun en lyszone i musen, hvilket i teorien er ok. Men man kan se den ene diode inde bag overfladen, som et lysende punkt. Overfladerne er simpelthen for gennemsigtige i stedet for mælkehvide.

Så er der den optiske sensor under musen, som faktisk lyser hele vejen op igennem musen, og ud forskellige steder. man kan på nederste billede blandt andet se, hvordan den skinner ud igennem linjen på musen. Det er bestemt ikke optimalt.

 

 

Min endelige vurdering af Fantech MVP-861 Combo.

Jeg har kørt med dette sæt en uges tid, og er meget splittet som I nok fornemmer på den måde jeg har skrevet på igennem artiklen.

Jeg har mest af alt lyst til at bedømme disse to produkter separat, da jeg mener de hører til i hver sin verden.

Tastaturet der følger med dette sæt, er faktisk meget fedt. Det har nogle gode anerkendte kontakter, og standard layout til trods for at det er engelsk det jeg har modtaget. Der er mange ekstra funktioner på knapperne, så man hurtigt lige kan justere lys eller starte et program hvis man har behovet for det. Softwaren der følger med, er nogenlunde overskuelig, og den giver mulighed for at programmere macro funktioner.

Musen er til gengæld lidt noget skrammel. Driveren er noget skidt, kablet er stift og lyset er lavet alt for dårligt. Musen til dette sæt er alt det tastaturet ikke er. Det er synd, at Fantech har valgt at parre netop disse to produkter i en såkaldt gaming pakke. For denne mus er bestemt ikke gearet til gaming på nogen måde. Ikke nok med det, så mangler den knapper til tommelfingeren, hvilket man ofte bruger til forskellige ting i spil samt når man sidder og surfer på nettet.

Med en pris på lige under 700 DKK, kan man jo vælge at købe dette sæt udelukkende for tastaturet, og så smide musen ud. Man giver ofte det samme eller mere for et godt mekanisk tastatur, så det vil nok være min anbefaling hvis man overvejer dette sæt.

Min bedømmelse af dette sæt ender på en Bronze stjerne. det er synd og skam, at Fantech har parret disse to produkter, og musen trækker det hele ned i forhold til tastaturet. De burde sælge tastaturet separat til en lidt billigere penge, så slipper man for at betale for noget man aldrig får brugt.

Læs mere om Fantech MVP-861 Combo her:

http://www.teecomp.com/products/keyboards/27/95

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

Tweak: UE WONDERBOOM 2


3D printer - Teknik (2/2)


3D printer - Indkøb (1/2)


Artikler på Tweak.dk


Tweak: ASUS ROG RYUJIN 360 Køler

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


3D Print Linksamling


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5