Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Slim Køler


Anmeldelse
Sandberg RGB Soft Desk Pad XXXL


Anmeldelse
Froggaming Sleeved Kabel Kits


Anmeldelse
Froggaming XXL Musemåtte


Anmeldelse
Paracon REBEL Gaming Tastatur


Anmeldelse
Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Anmeldelse
Paracon RIOT Gaming Tastatur


Anmeldelse
be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


Anmeldelse
CHERRY KC 6000 SLIM Tastatur


Anmeldelse
Paracon ORBIT In-Ear Gaming Headset


2018-03-21 15:00English version

CRYORIG C7 Lavprofil KølerSå er det blevet tid til en anmeldelse mere.

Den danske computerbygger FrogGaming har bedt mig kigge på en køler for dem, da de så min test af Reeven VANXIE.

FrogGaming Logo

Vi skal derfor denne gang kigge på en køler fra CRYORIG kaldet C7. Det er deres mindste køler, og ment som erstatning for en standard køler.

 

CRYORIG Logo

 

CRYORIG er et firma der har eksisteret siden 2013. De laver nogle kompetente og pæne kølere med formål at skabe det koldeste system som muligt.

 

Lad os kigge på indpakningen og indholdet.

Køleren kommer i en fin kasse med masser af illustrationer printet på ydersiden. Der er også diverse specifikationer, så man ved hvad man kan forvente af ydelse og kompatibilitet.

 

CRYORIG C/

 

Inde i kassen finder vi foruden selve køleren. Kølepasta, skruetrækker møtrikker og skiver til ITX montering.

 

CRYORIG C/

 

Så er der en monterings vejledning på flere sprog samt et bagside beslag.

 

CRYORIG C/

 

Indhold:

  • CRYORIG C7 køler
  • CRYORIG CP7 Køle pasta
  • Monterings værktøj
  • Møtriker og Nylon skiver
  • Monterings vejledning
  • Bagside beslag

 

Så er det tid til tekniske specifikationer.

Som man kan se, så passer denne køler på de fleste sokler. Man kan faktisk også få beslag til den nye AM4 fra AMD.

Udover det, er denne køler jo ganske lille, kun 97x97mm og 47mm i højden. Den passer ind i alle kabinetter. Støjen siger max 30 dBA og TDP siger 100W hvilket er ganske fint, størrelsen taget i betragtning.

 

CRYORIG C7

 

Lad os tage et kig på denne køler.

Køleren har en nydelig specialbygget blæser på toppen. Den er 92x92mm og kan desværre ikke skiftes til en anden model.

 

CRYORIG C/

 

Der er 4 heatpipes, som går fra midten og rundt hver sin vej. Så den anden side af køleren er magen til denne. Det hele er meget kompakt.

 

CRYORIG C/

 

Under køleren er monteret beslag fra fabrikken. De er tilpasset Intel 115x, så man kan montere den direkte fra kassen uden at skulle tilpasse noget. Kølefladen er fint poleret, her dækket med et beskyttende klistermærke.

 

CRYORIG C/

 

Beslagene under kan justeres til alle understøttede CPU sokler. Som standard er den monteret til Intel 115x, men bare ved at flytte skruer og gevindstænger, kan man tilpasse det efter det bundkort man nu har uden større problemer.

 

CRYORIG C/

 

Kablet er betrukket med sleeve. Det har fået krympefleks i enden ved det sorte stik som afslutning. Det ser ganske nydeligt ud.

 

CRYORIG C/

 

Montering inden test.

Som sagt, skal man flytte lidt rundt på beslagene under, hvis man skal teste på en anden CPU end en Intel 115x. Jeg skal teste på en AMD socket AM3+, hvilket betyder jeg har flyttet lidt rundt på tingene. Det er ganske nemt og ubesværet at tilpasse køleren.

 

CRYORIG C/

 

Nu kommer det lidt mere tricky, som jeg godt kunne forestille mig kunne give lidt problemer. Denne køler skal monteres bagfra. Det vil sige, man ligger kølepasta på sin CPU, monterer køleren med hænderne igennem hullerne i bundkortet og holder godt fast på den. Så skal man montere beslaget bagpå, og bagefter montere møtrikker bag beslaget. Det fandt jeg en smule besværligt, og hvis man vil skifte køleren på et bundkort der sidder i et kabinet i forvejen, kan det efter min mening kun blive mere besværligt. Altsammen med chance for, at køleren skrider rundt på CPU og derved skraber kølepasta af.

 

CRYORIG C7

 

Når først køleren er monteret ser det faktisk ganske nydeligt ud. Den fylder ikke mere end en standard køler, og kan sagtens være i et lavprofil desktop kabinet.

 

CRYORIG C/

 

Testen.

Lige som med Reeven VANXIE, har jeg desværre ikke været i stand til, at teste denne køler med tilfredsstillende resultat. Det er på grund af min nuværende test CPU, som er MEGET krævende i forhold til køling.

 

Men derfor skal I ikke snydes for nogle sammenligninger, og jeg har fundet et par gode anmeldelser med nogle gode målinger af køleren.

 

TweakTown.com har her testet CRYORIG C7. Den er testet med en Intel 4770k ved standard clock. Som man kan se på grafen herunder, så klarer CRYORIG sig bedre end standard Intel køler med hele 15 grader.

 

CRYORIG C7

 

Læs den fulde anmeldelse på TweakTown her (Engelsk):

https://www.tweaktown.com/reviews/7489/cryorig-c7-cpu-cooler-review/index6.html

 

Kitguru.net har ligeledes anmeldt denne køler. Denne test er udført med en Intel 4790k. Her kan man ligeledes se, at køleren ligger helt i bunden i forhold til at komme af med varmen.

 

CRYORIG C7

 

Læs den fulde anmeldelse fra Kitguru her (Engelsk):

https://www.kitguru.net/components/cooling/dominic-moass/cryorig-c7-low-profile-cooler-review/5/

 

Hvad er min vurdering af køleren.

Jeg kan godt lide CRYORIG, og har anmeldt flere af deres produkter igennem tiden. De laver nogle flotte og effektive produkter.

Det kan godt være, at resultaterne i denne anmeldelse ikke viser den store revolution, som man ellers forventer npr man køber en ny køler i forhold til den standard køler der følger med. MEN, så skal man lige sætte sig ned og kigge på hvor lille denne køler er. Den er jo en del bedre end standard køleren, hvilket i sig selv er rigtig godt.

Der stopper det også lidt for mig. For CRYORIG har efter min mening ikke gjort det specielt nemt, at bruge denne køler som erstatning af den gamle standard køler. Det kræver, at man har adgang til bagsiden af køleren, ellers skal man skille hele computeren ad. Det skal man lige tænke over. Udover det, så risikerer man hurtigt, at skade den kølepasta man har smurt på, da det er ret svært at montere møtrikker på bagsiden imens man holder køleren stille på forsiden med hænderne.

Udover monterings problemer, så kan man heller ikke skifte blæseren. Blæseren er jo den enhed på sådanne en køler, som kan gå i stykker. Med denne køler skal man bestille en ny køler, eller hvis muligt, bestille en ny blæser hos CRYORIG. For man kan ikke bare købe en anden standard 92mm blæser og montere den på køleren. Det er lidt skidt.

I forbindelse med prisen, koster CRYORIG C7 omkring 280DKK, hvilket er en ganske fin pris for køleren. Man får en udemærket og flot køler til prisen, så det er godkendt.

Når jeg skal samlet det hele op omkring mine erfaringer med denne køler, så kan jeg desværre ikke give den andet end en BRONZE stjerne. Jeg syntes det er ret kritiske ting og mangler denne køler har i forhold til andre produkter i samme pris og produktklasse. De må CRYORIG se om de ikke kan gøre lidt bedre med tiden.

Læs mere om CRYORIG C7 her:

http://www.cryorig.com/c7.php

BRONZE Star Rating

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

3D printer - Teknik (2/2)


3D printer - Indkøb (1/2)


Artikler på Tweak.dk


Tweak: ASUS ROG RYUJIN 360 Køler

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


3D Print Linksamling


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5


HwT: TP-Link LB130 Smart RGB Pærer