Forsiden
Søgning
Næste anmeldelser

Anmeldelse
Cryorig H7 CPU Køler


Anmeldelse
Perixx Perimice-718R Ergonomisk Mus


Anmeldelse
be quiet! Dark Rock Slim Køler


Anmeldelse
Sandberg RGB Soft Desk Pad XXXL


Anmeldelse
Froggaming Sleeved Kabel Kits


Anmeldelse
Froggaming XXL Musemåtte


Anmeldelse
Paracon REBEL Gaming Tastatur


Anmeldelse
Paracon SPECTRA v2 gaming tastatur


Anmeldelse
Paracon RIOT Gaming Tastatur


Anmeldelse
be quiet! Dark Base Pro 900 Rev. 2


Anmeldelse
Paracon VIPER Gaming Mus


2018-02-21 15:00English version

ROCCAT Khan AIMO USB RGB HeadsetROCCAT har netop udgivet et nyt headset i deres Khan serie. Jeg havde glæden af at anmelde deres Khan PRO sidst, og nu er jeg så kommer til deres Khan AIMO, som er med RGB lys.

ROCCAT Logo

 

ROCCAT laver gamer produkter i meget høj kvalitet. De gør deres bedste for hele tiden, at forbedrer produkterne og være med på 'beatet'.

 

Lad os starte med en lille trailer for dette nye headset.

 

 

Så lad os kigge på kassen.

 

Kassen er ganske nydelig med fotorealistisk print uden på. Der er også fint listet op, hvilke features og specifikationer headsettet har.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Indholdet i kassen er meget begrænset, da der udover headsettet kun er en garanti beskrivelse. Så det vil jeg ikke rigtig lave en decideret liste over.

 

Lad os straks hoppe videre til specifikationerne.

Som man kan se, er headsettet bygget op omkring et par 50mm højttalerenheder. Det har en mikrofon og et USB lydkort indbygget.

Vægten på headsettet er sølle 275 gram, og kablet er et stofkabel på hele 2 meter. Det burde kunne dække de fleste behov.

DRIVER UNITS

 • Measured Frequency response: 10 - 40000Hz
 • Impedance: 32Ω
 • Max. SPL at 1kHz: 99dB
 • Driver unit material: Neodymium magnet
 • Drive diameter: 50mm

MICROPHONE

 • Measured Frequency response: 100 - 10000Hz
 • THD% @ 1kHz: 2%
 • Sensitivity at 1kHz: -40dB
 • Signal-to-noise ratio: 60dB
 • Impedance: 2.2kΩ

SOUND CARD

 • Resolution: 24-bit @ 96kHz (max)
 • DAC/AMP combo


DIMENSIONS / WEIGHT

 • Weight 275 g
 • Cable length 2m

SYSTEM REQUIREMENTS

 • Windows® 8, Windows® 7, Windows® 10
 • Internet connection for driver installation
 • USB 2.0 Port

 

Lad os kigge på headsettet.

ROCCAT Khan AIMO kommer i et ganske nydeligt dog lidt diskret design. Som man kan se, kan det foldes for lettere transport.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Ørepuderne er gode tykke og beklædt med læder. Det samme gælder puden på hovedbøjlen. Hullet i ørepuderne er omkring 6cm på den høje led, og umiddelbart havde jeg ikke problemer med at have mine ører i dem.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Så er der stofkablet, som også er ganske nydeligt. Det er ikke så stift, dog stivere og tykkere end på mit Sennheiser. Nogle gange kan det give en masse støj i headsettet, når kablet skraber op og ned af tøjet eller bordet. Det er ikke tilfældet med ROCCAT Khan AIMO headsettet, hvilket er ret dejligt.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Således ser headsettet ud, når det sidder på hovedet.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Og fra en anden vinkel.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Mikrofonen kan vippes op og ned. Der er en kontakt i armen, som slår mikrofonen fra når man vipper den op. det er ganske praktisk.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Armen kan ikke rigtig justeres til siderne, men hvis mikrofonen er af samme kvalitet som på det ROCCAT Khan Pro jeg har anmeldt. Så betyder det ikke noget.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Umiddelbart kan headsettet syntes lidt billigt på grund af den lave vægt, men her i udtrækket ser vi, at der er holdbare materialer som stål indbygget i headsettet. Det er godt man kan se det.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

På den venstre ørekop kan man se, at det er et ROCCAT Khan AIMO man har på, da det står på ørekoppen og lige over drejeledet.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

På den højre ørekop kan man se den velkendte ROCCAT løve.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

På højre ørekop er der lidt betjening. Der er en volumenkontrol, hvor man kan skrue op og ned for lyden. Denne er digital, og ikke et potentiometer, så den går direkte ind og styrer lydkortet. Det er ret lækkert.

Så er der en knap, hvor man kan slå Surround til og fra.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

ROCCAT Swarm Softwaren.

ROCCAT har lavet en fælles software til alle deres produkter, som de kalder SWARM.

Som man kan se, har man et væld af muligheder for, at justere lyden i headsettet. Der er equalizer med et hav af presets. Der er mulighed for, at slå surround til og fra samt justere denne, og så er der muligheder for at ligge effekter på mikrofonen. Det er ret sjovt.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Under lyset har man mulighed for, at vælge flere forskellige effekter. Dette headset er jo specielt bygget op omkring det nye system AIMO, som ROCCAT har opfundet. Men man har også flere andre muligheder.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

AIMO er et automatisk system, som analyserer det du bruger dine AIMO ting til. Så tilpasser det lyseffekterne dertil, så du hele tiden får et nyt udtryk fra dine produkter. Det lyder nu meget smart.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Lyset i headsettet.

Når jeg nu lige har skrevet om AIMO, skal I da have lov til, at se hvor lyset sidder i dette headset. Der er en lille streg for oven og en på bagsiden af headsettet.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Lyset sidder ens på begge ørekopper, hvor det måske havde været meget fedt det havde været forskelligt? Den ide kan de jo tage til sig når de læser min anmeldelse.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Man kan ikke styre de forskellige dioder hver for sig, det hele kører den samme farve på samme tid.

Herunder er et billede, hvor man kan se hvordan det lyser op. Det skal siges at billedet er taget i komplet mørke, men med lang lukketid. Så man skal kun kigge på profilen på baggrunden, ikke hvor meget det lyser op. Det snyder en lille smule.

 

ROCCAT Khan AIMO

 

Læs mere om ROCCAT AIMO her:

https://aimo.roccat.org/da/Overview/

 

Så skal der lyttes og testes.

Jeg har brugt headsettet over nogle dage, og testet det op imod mit Sennheiser PC-350SE.

 

Komforten.

ROCCAT Khan AIMO er et dejligt headset. Jeg har haft det på nogle timer i træk, imens jeg har spillet, og redigeret artikel. Der har ikke været nogle problemer med, at det klemmer for meget ved brug af briller eller anden ubehag. Så komforten er ganske fin på dette headset.

 

Lyden.

Jeg kan godt lide at teste headsets med grund lyden, hvor jeg slår alle funktioner fra og udelukkende lytter til hvordan højttalerne spiller. ROCCAT har valgt nogle ganske glimrende højttaler enheder til dette headset. Det spiller måske ikke helt så fint, som mit Sennheiser, men vi er meget tæt på.

Jeg synes der er en god dybde i headsettet, og det formår også at få de fleste af de fine lyd detaljer med. Det gælder både når man lytter til musik, og når man spiller.

Når det så er sagt, så kan jeg med den medfølgende software og equalizer. Justere lyden lige præcis som jeg vil have det. Headsettet kan med lidt finjustering komme til, at spille rigtig godt. Der er ingen tvivl om, at ROCCAT Khan AIMO vil kunne tilfredsstille de fleste gamere fuldt ud.

 

Mikrofonen.

Som man kan høre, optager mikrofonen ganske fint min stemme. Der er ikke det vilde statiske støj at høre, hvilket er rigtig godt.

 

 

Hvis man optager med lidt baggrundsstøj, kan man da godt fornemme det er der. Men det er umiddelbart ikke noget der generer stemmen efter min mening. Hvis der er meget støj, kan det da godt være, men det er der næsten ikke nogle headset mikrofoner der kan være med på alligevel. ROCCAT Khan AIMO mikrofonen klarer det ganske udemærket.

 

 

Hvad er min mening om dette headset.

ROCCAT har med deres AIMO lavet et super lækkert headset.

Jeg synes det spiller rigtig godt i grundlyden, og i og med at man har et USB lydkort, kan man justerer lyden helt som man selv vil have det. Det gør jo, at mulighederne ikke begrænses af sit eget onboard lydkort.

Som vi har set det med ROCCAT Khan Pro, er mikrofonen i deres headset ret god. Den optager ikke noget den ikke skal, og den gør det klart og tydeligt. Det kan man ikke klage over.

Softwaren ROCCAT SWARM kan man heller ikke klage over. Den giver et hav af muligheder, hvor man kan justerer lyden og lyset i dette headset. Det er lækkert, at man har samlet driveren til alle ROCCAT produkter et sted.

Så kommer vi til ROCCAT AIMO, som dette headset jo lanceres med. Jeg synes det LYDER som en smart feature, men lige på headset ved jeg ikke hvor meget gavn man har af det. Så skal det da lige være fordi man tager en masse til LAN, eller spiller meget med vennerne. For man har jo ikke selv den store glæde af det når man har sit headset på.

Og når det lige kommer til lancering med lysstyring, så synes jeg måske godt man kunne have givet den lidt mere lys i ørekopperne. Det er ret afdæmpet, så jeg er ikke sikker på man ville bemærke de specielle effekter.

Så er der prisen. ROCCAT har givet mig en vejledende pris på 949 DKK, som de mener det er værd. Det er et ganske godt headset, så jeg kan faktisk godt medgive prisen og måske håbe, at de danske butikker sælger det lidt under, bare en smule. Det ville være perfekt.

Jeg vælger at give ROCCAT Khan AIMO en flot GULD stjerne. ROCCAT har formået, at lave et velspillende headset med eget lydkort og en lækker komfort. Headsettet har diskrete lyseffekter, hvilket ser godt ud. Om AIMO hører til på et headset kan man så diskutere.

 

Læs mere om ROCCAT Khan AIMO her:

https://www.roccat.org/da-DK/Products/Gaming-Sound/Khan-AIMO/

 

ROCCAT Khan AIMO

Kategorier
Anmeldelser
Nyheder
Eksterne
Events
Livsstil
Baggrund
Info
Guides
Crypto
3D-Print

Andre

Tweak: UE WONDERBOOM 2


3D printer - Teknik (2/2)


3D printer - Indkøb (1/2)


Artikler på Tweak.dk


Tweak: ASUS ROG RYUJIN 360 Køler

Tweak: Razer Rejse / Kontor Kit


3D Print Linksamling


Tweak: CM Hyper 212 Black Køler


EU LCS Finalen i Royal Arena


HwT: ModMic 5